Кіровоградщина стала лідером в Україні з виробництва меду

© pixabay.com

Кіровоградська область займає перше місце в Україні по реєстрації потужностей із виробництва меду та восьме по кількості утримуваних бджолосімей в Україні.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської ОДА/ОВА.

Станом на 1 липня в області зареєстровано 3 580 пасік, на яких утримується 204 525 бджолосімей. Пасічники в основному утримують дві породи бджіл: українська степова та карпатська.

За даними ФАО ООН, Україна щороку виробляє 66-73 тис. тон меду кожного року. В країні працює близько 400 тис. пасічників. Основні споживачі українського меду – європейські країни, а найбільші – Польща та Німеччина.

Проте розвитку бджільництва завдає шкоди діюча і недосконала технологія застосування гербіцидів, пестицидів та інших засобів боротьби з бур’янами, хворобами і шкідниками сільськогосподарських культур. Щорічне отруєння (хімічний токсикоз) бджіл під час весняно-польових робіт викликає масову загибель бджолосімей. Так у травні цього року 280 бджолосімей постраждали у селі Бирзулововому Новоукраїнського району через отрутохімікати.

Нагадаємо, минулого року Кіровоградщина посідала друге місце в Україні з виробництва чистого меду.

Читайте також: Як на Кіровоградщині створюють кластер органічного бджільництва

Поширити:

Залишити коментар:

коментар