На Кіровоградщині відбудеться футбольний турнір пам’яті загиблого воїна

@ wallpapersafari

Завтра, 14 травня, у Новоархангельську відбудеться Кубок пам’яті Сергія Сурженка (воїна, який загинув у війні з росією у 2015 році) та на підтримку Збройних Сил України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Спортивної Кіровоградщини.

Турнір відбудеться на міні-футбольному полі Центрального стадіону. Початок о 09:00.

Під час проведення турніру відбудеться аукціон з продажу іменних футболок з підписами професійних футболістів нашого краю, які виступають у Професійній футбольній лізі України – Артема Бафталовського (футболка ФК Діназ) та Романа Льопки (футболка ФК Кривбас).

Всі виручені на аукціоні кошти за футболки будуть передані на підтримку Збройних сил України.

Організаційний комітет запрошує всіх уболівальників на стадіон, зокрема нових мешканцівс селища, які вимушено покинули своє місце постійного проживання.

Нагадаємо, Сергій Іванович Сурженко (25 лютого 1985 — 18 січня 2015) — солдат Збройних сил України. Учасник війни на сході України. Один із «кіборгів».

Закінчив ПТУ № 30 у селі Торговиця, механізатор-тракторист. Працював трактористом в ПСП «Лан», проходив військову службу в прикордонних військах.

У 2014 році добровільно став на захист України. Пройшов двотижневі навчальні збори, швидку підготовку ц навчальному центрі «Десна», після чого був направлений на проходження служби до 95 окремої високомобільної десантної бригади.

Брав участь у багатьох операціях, які проходили по периметру зони АТО.

18 січня 2015-го зазнав смертельних осколкових поранень поблизу села Спартак Ясинуватського району у бою з російськими збройними формуваннями за Донецький аеропорт, котрі обстрілювали позиції військовиків з «Градів».

Упізнаний в дніпропетровському морзі. Похований у Новоархангельську.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).

У квітні 2016-го в Новоархангельську уперше відбувся кубок з аматорського футболу пам’яті Сергія Сурженка.

Читайте також: Від рук рашистів загинув захисник із Ганнівської громади

Поширити:

Залишити коментар:

коментар