Жителі одного з районів Кропивницького протестують проти закриття школи

Суспільне Кропивницький

Жителі одного за районів Кропивницького – Завадівки – протестують проти закриття Завадівської гімназії.

Про це йдеться в репортажі Суспільного, повідомляє Перша електронна газета.

Про те, що школу можуть закрити з 1 травня, дізнались від начальниці міського управління освіти Лариси Костенко, розповіла керівниця гімназії Альбіна Сємідєтна. З її слів, усі 18 вчителів та батьки учнів проти переходу в іншу школу – Кущівську гімназію.

Біля Завадівської гімназії зібрались учні, їхні батьки та вчителі, які проти закриття школи. Вчителька Людмила Богодіст розповідає: минулого четверга дізнались від начальниця міського управління освіти про приєднання їх школи до іншої з першого травня до першого червня. Педколектив стурбований втратою робочих місць.

Річний бюджет школи – майже 4 мільйони гривень. Із серпня на зарплату працівникам грошей не буде, пояснила керівниця гімназії Альбіна Сємідєтна.

За словами керівниці міського управління освіти Лариса Костенко, рішення про закриття школи немає. Його має ухвали міська рада. Пояснила, чому виникло питання приєднання Завадівської гімназії до Кущівської.

«Формульний розрахунок освітньої субвенції полягає в тому, що в класі повинно бути 28 учнів. Враховуючи, що у Завадівській гімназії у класах від 14 до 17 дітей, забезпечити коштами цей заклад, щоб їх вистачило до кінця року, у нас можливості немає. Тому я спілкувалася з вчителями для того, щоб знайти вихід із цієї ситуації», – розповіла вона.

Каже, якщо колектив ухвалить рішення про об’єднання, зробити це можуть в травні.

Читайте також:

Освітню субвенцію громадам області зменшили на 277 млн. грн.

Олександрійські 11-класники у травні навчатимуться змішано

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар