Сергій Шульга до жителів Кіровоградщини: як нам наблизити Перемогу

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга звернувся до жителів області й озвучив головні кроки, якими цивільні можуть підтримати боротьбу з окупантом і наблизити країну до перемоги. Ідеться про економічний фронт і підтримку сільського господарства.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Facebook-сторінки голови обласної ради.

“У мене є звернення і водночас пропозиція до всіх жителів Кіровоградщини. Дякувати нашим ЗСУ, в області спокійно. Дасть Бог, так буде і надалі. Принаймні, ми всі над цим працюємо. Як і над тим, щоб регіон поступово повертався до свого життя, – зазначив Шульга. – Аграрії вже виходять у поля, бізнес також поволі активізувався. Але маємо ще більше включатися в економічний фронт. Бо саме від нас – тих, хто зараз у тилу, – залежить дуже і дуже багато.

Кожен розуміє, які наслідки війни. Відтак, наше завдання – закумулювати всі сили, щоб держава і громадяни мали необхідний ресурс для наближення перемоги.

Кіровоградщина готова надати свої майданчики для релокації підприємств, які ворог позбавив можливості працювати в рідних містах. Про це я вже говорив, повторюся. Це перше.

Друге. Кадровий ресурс. Звертаюся до переселенців, які вирішили залишитися на Кіровоградщині. А це більше 15 тисяч людей! Переконаний, серед вас є фахівці різних професій – ми зацікавлені у вашому досвіді. Знаю, Гайворонська громада вже активно залучає, наприклад, медичних працівників до роботи. Правильне рішення, – наголосив голова обласної ради.

У цьому контексті – і третій акцент. Нам також дуже потрібні люди сільськогосподарських професій. На аграрний сектор сьогодні лягає потужна відповідальність і водночас надія. Маємо підготувати продуктовий резерв. Для цього нам необхідно збільшити і посіви овочів. Наскільки Кіровоградщина готова в цьому плані підстрахувати Миколаївщину та Херсонщину, – вивчають спеціалісти. Але й кожен із нас може бути корисним і армії і країні, посадивши на своїх ділянках той самий стратегічний запас овочів.

Як жартують люди, війна – війною, а картоплю садити треба!” – підсумував очільник Кіровоградщини.

Нагадаємо, у Соколівській громаді закликали в рази більше садити городини.

Читайте також: Сівба надії: фермери Кіровоградщини про посівну в умовах війни

Поширити:

Залишити коментар:

коментар