З притулку в Кропивницькому волонтери вивезли за кордон 15 тварин

Волонтери кропивницької організації захисту тварин ” Бім” змогли вивезти 15 тварин за кордон.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на притулок “Бім”.

Одна з волонтерок притулку   ще з в початку війни, почала шукати можливість евакуювати хоча б частину своїх підопічних.  Першим на її  прохання про допомогу відгукнувся Маркус, який довгий час живе в Угорщині, і має там невеликий притулок.

Притулок Маркуса згодом став домівкою для 13 собак та двох кішок.

 Вирішити питання логістики й доправити тварин за майже 2 тисячі кілометрів , зголосилася Христина із Угорщини.

 “Коли про все домовились, а наші подорожуючі мали щеплення, чіпи та паспорти, ми (Катя, Свєта та Ліля) вирушили в бік угорського кордону. Що таке їхати із 15 тваринами, під сирени та через купу блокпостів гадаємо зрозуміло. Але нам вдалось дістатися кордону  навіть раніше домовленого часу”, –  розповідають волонтерки притулку.

2

Чотири  тварини з 15 , які знайшли новий дім в Угорщині мали інвалідність.

 ” Яка доля чекала б цих тварин в нас? Бажаючих взяти в родину собаку чи кота з однією лапою, чи з одним оком немає зовсім.  Враховуючи війну в Україні мало ймовірно що і здорових братимуть. До кількості бездомних тварин додаються і ті нещасні тварини, яких просто покинули господарі тікаючи від війни”, – додають волонтерки.

5
 Повертаючись додому волонтери дізналися, що для притулку передали  гуманітарну допомогу, зібрану для тварин із Австрії.

“Величезне спасибі всім, хто допомагав нам у здійсненні нашої маленької мрії. Ми вам безмежно вдячні. Всім, хто допоміг з організацією на території європейського союзу, хто підтримав коштами на паливо і тим хто допоміг із щепленнями та чіпами”, – дякують волонтери притулку.

6

3
4

Нагадаємо, Кіровоградщина вдруге отримала допомогу від італійців

Читайте також:  “Найбільша розкіш сьогодні – це мати можливість допомогти людям, які потрапили в біду”. Як працює гуманітарний центр у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар