На Кіровоградщині створили Муніципальну лігу

49 громад Кіровоградщини утворили Муніципальну лігу – консультативно-дорадчий орган при обласній раді, який формується на термін повноважень скликання обласної ради.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Кіровоградської облради.

«Місія Муніципальної ліги полягає в об‘єднанні спільних зусиль обласної ради і територіальних громад задля розвитку Кіровоградської області через добробут кожної громади, задля укріплення самоврядування та місцевого лідерства, а також впливу на державну політику через призму запитів і потреб громад Кіровоградської області», – йдеться у положенні.

Своїми завданнями Муніципальна ліга визначила сприяння конструктивній та широкій взаємодії органів місцевого самоврядування в області, спільна робота над реалізацією проєктів соціально-економічного та культурного розвитку громад, детальне вивчення інвестиційного потенціалу та створення актуальних інвестиційних пропозицій, підготовка дієвої стратегії розвитку області, залучення коштів із обласного та державного бюджетів, ДФРР та інших фондів, програм закордонних партнерів для розвитку громад тощо.

На першому засіданні члени Муніципальної ліги обрали робочий орган – секретаріат із 5 членів.

Від обласної ради Муніципальна ліга підтримала кандидатуру Юрія Семенюка. Ще по одному представнику обрали від чотирьох районів Кіровоградщини – міського голову Гайворона Романа Волуйка, міського голову Новоукраїнки Олександра Корінного, Соколівського селищного голову Інну Завірюху та Приютівського селищного голову Андрія Коломійцева.

Згідно з положенням, секретаріат обирається раз на рік.

Нагадаємо, у грудні голова обласної ради Сергій Шульга анонсував створення Муніципальної ліги на Кіровоградщині.

Читайте також: Голова облради як колишній військовий закликав Кіровоградщину зберігати спокій

Поширити:

Залишити коментар:

коментар