У міській раді розповіли про відшкодування орендної плати квартир, постраждалих від вибуху

© Кіровоградська міська рада

Вчора, 09 лютого, міський голова Андрій Райкович  повідомив про стан виконання  аварійно – відновлювальних робіт по вулиці Космонавта Попова, 24.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Кропивницької міськради.

Будівельники продовжують укріплювати силові конструкції  підвальної частини будинку – це дозволить безпечніше вийти на перші поверхи. Одночасно триває і монтаж віконних блоків. Газові служби відучора відновили подачу газу до квартир третього і четвертого під’їздів.

У розмові з мешканцями будинку Андрій Райкович пояснив, що будівельники детально вивчали і прораховували рівень безпечності лівого крила першого під’їзду саме під час ведення відновлювальних робіт. Спеціалісти дійшли однозначного висновку – з обох під’їздів, і першого, і другого, мешканці мають бути відселені.

“Як і вчора, ми запропонували і мешканцям лівого крила першого під’їзду, а це 18 квартир, оперативно винаймати житло. Міська рада вже має механізм виплати матеріальної допомоги. Створено робочу групу. Всі дані на мешканців 71-ої квартири вже зібрані, тепер ми зможемо перерахувати на їхні карткові рахунки перші суми матеріальної допомоги на оренду житла, – повідомив Андрій Райкович. – Відсьогодні в нашому штабному автобусі, з 11.00 до 14.00 працюють фахівці відділу звернень громадян, які приймають такі заяви. Не забудтье копію паспорту і ідентифікаційного коду. Повторюю – це мешканці першого і другого під’їздів – загалом 71 квартира”,- прокоментував ситуацію міський голова .

Окремо очільник міста звернувся до ріелторів Кропивницького, з проханням не підвищувати у такій ситуації вартості оренди квартир.

“Друзі, станьте партнерами міській раді, власне всьому місту і мешканцям цього будинку. Люди й так в розпачі, без зайвої копійки, не піднімайте ціни на оренду житла в цих мікрорайонах. Повірте, ми вже тиждень аналізуємо цінову політику і добре розуміємо вартість стандартних двокімнатних квартир. Це не той випадок, коли варто шукати великих прибутків. Краще допоможіть чужому горю і містяни гідно оцінять ваші дії”, – наголосив Андрій Райкович.

 Правоохоронці продовжуватимуть охороняти будинок, служби МНС супроводжуватимуть кожну родину в першому під’їзді, щоб вони могли забрати вкрай необхідні речі. Усі задіяні служби міської ради продовжують працювати.

попова2
попова3
попова4
Нагадаємо, кропивничанам, постраждалим через вибух на Попова, орендують окремі квартири

Читайте також: будинок на Попова: стан після вибуху, гроші від міськради і як іде ремонт

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар