Як держслужбовцям з Кіровоградщини пройти тестування з української мови

Сьогодні, 10 січня, о 18:00 розпочнеться реєстрація на іспит для визначення рівня володіння державною мовою для державних службовців. Як пройти тестування у Кіровоградській області  розповіла працівниця обласної бібліотеки імені Маланюка Тетяна Левицька.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Бібліотека імені Євгена Маланюка є однією з п’яти пунктів у Кіровоградській області, де можна пройти тест. Три з них розташовані у Кропивницькому, два – в Олександрії. Потрібний пункт, дату та час можна обрати під час реєстрації.

© UKR.NET

За словами Тетяни Левицької, для того, щоб зареєструватися на іспит, необхідно зробити  електронний підпис через онлайн-банкінг або іншим зручним способом та перейти за посиланням: exam.mova.gov.ua. Якщо в людини не  отрималося прийти у вказаний день і час на іспит, наступного разу його можна буде скласти через чотири місяці.

Іспитові сесії розпочнуться з 11 січня. Щодня їх буде три. Тест триватиме 30 хвилин, каже Тетяна Левицька. Складатиметься з двох частин – 20 хвилин тестування та 10 хвилин – монолог. Сертифікат можна отримати протягом 14 днів після іспиту.

Від початку роботи пункту у бібліотеці імені Маланюка 29 липня 2021 року, протестували 242 людей, розповіла Тетяна Левицька.

“Більшість людей – це молодь, люди до 35 років. До нас здати іспити приїжджають люди з усієї України”.

Нагадаємо, Кіровоградщина четвертою в Україні ухвалила програму розвитку української мови

Читайте також: Кропивничан запрошують на безкоштовні курси англійської мови

Поширити:

Залишити коментар:

коментар