НКРЕКП хоче знизити тарифи на воду для Кіровоградщини. Водоканал проти

© zhzh.info

Національна комісія з питань регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг пропонує підприємству “Дніпро-Кіровоград” знизити тариф на водопостачання та водовідведення майже на дві гривні.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Комісія підготувала проєкт рішення, у якому пропонує “Дніпро-Кіровоград” затвердити тариф 42,65 грн, що майже на дві гривні менше від діючого.

У січні цього року підприємство підвищило тариф на сім гривень для 170 тисяч своїх абонентів. Нині за водопостачання і водовідведення користувачі сплачують 44,50 гривень. Наступного року планують знову підвищити – щонайменше до 47 гривень.

Як каже директор ОКВП Роман Ілик, у своїх розрахунках НКРЕКП не враховує підвищення зарплати та ціну на електроенергію. Тому тарифи потрібно не знижувати, а підвищувати.

У 2022 році на підприємстві планували збільшити середню заробітну плату до 14 500 гривень, натомість Національна комісія розраховувала на рівні менше 13 тисяч.

Також Роман Ілик вважає, що НКРЕКП неправильно заклала вартість електроенергії – 2,38 гривні (прогнозована ціна), а має бути від 3 до 3,20 грн.

Тариф на водопостачання та водовідведення Національна комісія має затвердити до Нового року.

Нагадаємо, кропивничани скаржаться на Водоканал, який тижнями не ліквідовує пориви.

Читайте також: Гендиректору водоканалу оголосили догану через неналежну роботу підприємства

Поширити:

Залишити коментар:

коментар