Animal Save Movement запустила петицію проти МакДональдса у Кропивницькому

Міжнародна зоозахисна організація Animal Save Movement дізналася про те, що компанія “МакДональдс” вирубує в містах України парки і сквери під будівництво ресторанів і запустила петицію на захист зелених зон у від “МакДональдс”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією еко-активістки Надії Паливоди.

“Давно відомо, що “МакДональдс” – це найбільша в світі корпорація по споживанню м’яса, для вирощування якого на планеті в неймовірних масштабах вирубуються і випалюються ліси (під пасовиська і вирощування корму для худоби). І ніби цього мало, “МакДональдс” без всякої совісті вирубує останні шматочки зелені в наших загазованих містах.

Петиція має головне призначення: щоб якомога більше людей дізналися про те, якою антиекологічною насправді є компанія “МакДональдс”, дізналися про її цинізм і підлість” – написала Паливода, закликаючи підтримати петицію на захист екології.

Петиція Animal Save Movement опублікована англійською мовою, тому пропонуємо ознайомитися з перекладом для кращого розуміння суті проблеми, яку створює корпорація “МакДональдс” у всьому світі:

“Чи знаєте ви, що компанія McDonald’s – не еко-френдлі?

Вони знищують зелені насадження та парки в містах України, щоб побудувати свої фаст-фуди. В десятках міст парки вже знищені заради McDonald’s.

Центральний парк у Кропивницькому (Україна) – остання зелена зона в центрі міста. У ньому 102 дерева – і 74 з них незабаром будуть зрубані, щоб побудувати на його місці McDonald’s і McDrive, замінивши дерева на дороги та автомобілі. Місцеві активісти протестують, але McDonald’s не звертає уваги, адже для нього важливіше отримати прибуток. Вони кажуть: «Це наша бізнес-стратегія». І цю «стратегію» вони реалізують у багатьох українських містах: вирубують парки та перетворюють зелені насадження на асфальтовані пустелі з автомобілями та шкідливими газами.

McDonald’s використовує маніпуляції, щоб завоювати довіру серед мешканців. Знищення парків називають «реконструкцією». На половині парку пропонують поставити нові лавки та плитку, а іншу вирубати. У місті Маріуполь парк, який мають вирубати, красивий і не потребує реконструкції. Це місто постраждало під час війни з Росією. Тому кажуть інше: «Макдональдс – символ миру. Якщо у вашому місті є Макдональдс, буде мир».

McDonald’s несе відповідальність за знищення величезних площ лісів на планеті для розведення сільськогосподарських тварин і вирощування корму для тварин. Тваринництво займає майже 80% світових сільськогосподарських угідь. У 2021 році кількість вирубаних дерев у тропічних лісах Амазонки в Бразилії досягла найвищого рівня з 2006 року.

Чи знаєте ви, що кожні 17 секунд в світі вбивають корову лише для компанії McDonald’s?

Бачите іронію? На місці знищених лісів вони вирощують м’ясо – щоб потім робити з нього бургери і продавати його на місці знищених парків у наших містах. Вирубка дерев заради бургерів?

Досить! Часи змінилися, і ця «бізнес-стратегія» більше не прийнятна. Ми віримо, що великий бізнес повинен бути екологічно відповідальним, якщо він хоче майбутнього. Будь ласка, підпишіть петицію та повідомте іншим про екологічні злочини McDonald’s в Україні та по всій Землі.

І, будь ласка, бойкотуйте McDonald’s, щоб вони не могли використовувати ваші гроші на будівництво своїх наступних закладів на місці зелених зон”.

Підписати петицію можна за посиланням.

Нагадаємо, у Кропивницькому через суд намагаються зупинити будівництво МакДональса. Тим часом сквер перетворили на будівельний майданчик. Тут вже засипали підвали, які становили історичний інтерес, але були занедбані, провели санітарну обрізку дерев, деякі повністю спиляли. А потім почали  бурити свердловини для оцінки якості грунтів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар