У Центральному сквері пробурять 10 свердловин

Цього тижня у Центральному сквері Кропивницького розпочалися геологічні вишукування для оцінки якості ґрунтів, виявлення прихованих порожнин та визначення рівня підземних вод.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією компанії-забудовника.

Спершу фахівці пробурять десять свердловин глибиною 6-8 метрів та візьмуть зразки ґрунту, які відправлять до лабораторії для визначення твердості. Адже несуча здатність – найважливіша характеристика для будівництва. Експертиза триватиме близько двох тижнів.

За словами представника орендаря скверу Дмитра Костишина, геологічні вишукування необхідні насамперед, щоб виявити пустоти, які призводять до зсувів грунту.

Геологорозвідувальні роботи зі спеціальною технікою для робітників проводить ліцензоване підприємство, розташоване у Кропивницькому. Результати експертизи якості ґрунту врахують при доопрацюванні проекту благоустрою Центрального скверу, зокрема встановлення фонтану.

Нагадаємо, раніше у Центральному сквері ліквідували підвали, обрізали дерева, демонтували МАФи, рекламні банери, старі опори освітлення та вуличні ліхтарі, інженерні мережі, лавки та баки для сміття, покриття старих пішохідних доріжок.

Читайте також:

геологічні роботи1

геологічні роботи2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар