Особливості вибору акумулятора для авто

В автомагазинах нові акумуляторні батареї для автомобілів представлені у великій кількості, що значно ускладнює вибір недосвідченому автомобілісту. Щоб не розгубитися у виборі і зуміти підібрати модель, що оптимально підходить за всіма параметрами, слід розібратися в основних характеристиках пристрою.

Нюанси вибору акумулятора

Аби обрати акумулятор, який ідеально підходить під ваші потреби, необхідно врахувати наступні параметри.

Ємність

Провернути стартером двигун, що закляк на морозі, здатний тільки той акумулятор для авто, у якого достатній запас енергії, що визначається ємністю. Але не варто вважати, що з покупкою аналога, де цей показник якомога вище, ви зможете підстрахуватися на всі випадки життя. Перешкодою для реалізації такого рішення можуть стати солідні габарити від штатного генератора. Найкращим виходом слід вважати покупку АКБ залежно від об’єму та типу двигуна.

  • Зазвичай для бензинових авто віддають перевагу акумуляторам ємністю в межах 60 А/год, які ідеально підійдуть для моторів від 1,3 до 1,9 л;
  • На дизелі та позашляховику правильно встановити пристрій ємністю від 75 до 90 А/год;
  • Для грузових авто варто придбати більш ємкісний акумулятор – акумулятор 190 ампер.

Пусковий струм

Щоб якомога простіше було впоратися із запуском двигуна навіть у сезон тріскучих морозів, буде правильно віддати перевагу автомобільним акумуляторам з достатньою величиною пускового струму. Тут має значення кількість ампер, відданих акумулятором у найкоротший відрізок часу, коли температура повітря сягає 18 градусів. Зазвичай транспорту з бензиновими двигунами достатньо пускового струму 255 А, для дизелю – близько 300 А.

Полярність та обслуговування

Залежно від типу та марки транспортного засобу відповідним вибором може бути АКБ із прямою або зворотною полярністю. Тут має значення розташування електродів праворуч або ліворуч. Перший варіант, як правило, купують власники іномарок. Власникам вітчизняних машин рекомендується купити пристрій, де позитивний електрод знаходиться ліворуч.

Технічні вимоги

Щоб акумулятор встановився в вашу автівку та гідно служив вам, зверніть також увагу на:

  • Тип акумулятора. Акумулятори бувають з рідким (VRLA) та гелевим електролітом (GLD). Перший тип акумуляторів не потребує долив рідини і вважається більш надійним і довговічним. Другий тип краще витримує будь-які зміни температури, але вимагає постійного доливання рідини, що позначається на його ресурсі;
  • Кількість циклів розряду та заряду. Це дуже важливий показник, який допоможе визначити довговічність використання АКБ ніж його ємність. Не менш важливе значення має кількість циклів розряду/заряду при температурі від -20 до +50 градусів. Чим більша кількість циклів, тим більший період буде акумулятором. На сьогоднішній день усі виробники дають гарантію від 500 до 700 циклів.
  • Розмір акумулятора. Цей показник також дуже важливий, особливо для автомобілів з переднім приводом.

В даний час виробники пропонують широкий асортимент акумуляторів для всіх видів транспортних засобів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар