У підручнику з української мови поставили посилання на порносайт, а мало бути на міськраду Новомиргорода

У підручнику з української мови для 10 класу авторства відомого мовознавця Олександра Авраменка знайшли посилання на сайт з порнографією. За словами автора, там мало б бути посилання на офіційний сайт міста Новомиргород Кіровоградської області.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Громадське.

Некоректне посилання розміщено на 189-ій сторінці під текстом про шкільну форму, а також в електронному варіанті підручника. Помилка імовірно виникла через одну літеру – за адресою Novomyrgorod.com є сайт місцевого видання, коли адреса Novomіrgorod.com веде на порно-сторінку, яка колись дійсно була офіційним порталом міста. До речі, це посилання досі є у Wikipedia і нібито веде на сайт міської ради Новомиргорода. Підозрюють, що це робота хакерів.

«Як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки стосовно цього посилання і відреагували на це. Ми поскаржилися до кіберполіції», ㅡ прокоментувала помічниця мовознавця Оксана Авраменко.

ОНОВЛЕНО: Фактчекерський проєкт “По той бік новин” роз’яснив, як посилання на порносайт потрапило у підручники з української мови.

medium
Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 3

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар