У кропивницькій школі проводити уроки надворі заважають кози та собаки

У Кропивницькій школі № 17 кози та собаки заважають проводити уроки надворі, на подвір’я заходять сторонні люди. У школі немає огородження – вкрали його ще у 2001 році.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

У школі №17 навчається майже 700 учнів. Школа не огороджена, бо огорожу вкрали 19 років тому.

Довжина огородження, яке вкрали – майже сімсот метрів, розповідає заступниця директора школи Тетяна Ярова. Його крали частинами впродовж півроку. “Як тільки ми виявляли втрату паркану, відразу зверталися з письмовими заявами в органи внутрішніх справ з тим, що у нас зникає паркан”.

Сторож у школі є. “Він контролює і організовує безпеку лише всередині приміщення. Охорону території, тобто паркану – не здійснює ”.

Євгенія Кузьменко привела в школу сина. Говорить: про його безпеку хвилюється, бо на територію школи може зайти будь-хто. “Коли ми йшли до першого класу, нам пообіцяли, що огорожу зроблять. Минуло 4 роки, досі чекаємо”.

Геннадій Попов проводить урок фізкультури для учнів шостого класу, розповідає: через відсутність паркану на територію школи заходять тварини і сторонні люди. “Собаки з однієї сторони, дитина, вчитель зі свистком біжить з іншої сторони, в поліцію зверталися неодноразово. Був такий випадок, коли перехожий намагався забрати портфель зі стола, там діти поскладали”.

4918a528ca87446b571adcfa0745bc9a.jpg

Додає: через спортивний майданчик щодня ходять кропивничани, які живуть поряд. Через те, що на шкільному спортивному майданчику немає паркану, під час уроків м’яч вилітає за його межі.

Кропивничанка на ім’я Валентина випасає кіз поблизу школи. Пасе кіз тут, каже, більше тридцяти років. “Яка шкода від них? Ніякої. Вони листя збирають, каштани, нічого поганого не роблять. Вони не б’ються, вони у мене добрі”.

Майже два мільйони гривень треба на будівництво огородження у школі, розповіла начальниця управління освіти міськради Кропивницького Лариса Костенко. Разом з парканом, каже, у школі встановлять пожежну сигналізацію і пандус, якщо виділять гроші з міського бюджету.

Нагадаємо, ректора інституту Ельворті оштрафували за порушення карантину.

Читайте також: Директорка кропивницької школи написала заяву в поліцію на учнів, які врятували кошеня

Поширити:

Залишити коментар:

коментар