Що робити, якщо головний біль не дає жити?

Головний біль турбує мало не кожну сучасну людину. Це настільки поширена проблема в наш час високих технологій, забрудненого повітря, постійного шуму і стресів, що дехто навіть не намагається її позбавитись. Проте жити з постійним болем дуже важко, часом просто неможливо.

Багато людей, які страждають від частих болів у будь-якій частині голови, чи від запаморочень, навіть не думають йти з цього приводу до кваліфікованого спеціаліста. Хтось просто п’є знеболюючі, які побачив у рекламі, хтось запитає поради в сусіда чи знайомого. Самолікування стало дуже поширеним. Проте часто засіб, який так хвалив вам приятель, зовсім не допомагає. Це стається тому, що кожен індивідуальний організм реагує на ліки по-своєму.

Причинами болів у голові можуть бути проблеми в роботі кровоносної системи, підвищений чи понижений артеріальний тиск, захворювання судин, кори головного мозку, пухлина, остеохондроз. Якщо вчасно не звернутися до лікаря, то ви можете не дізнатися про серйозну хворобу на стадії, коли вона ще підлягає лікуванню.

Ще однією проблемою, за наявності якої потрібно звернутися до лікаря, є запаморочення. Усім знайоме це відчуття ще з дитинства після довгого перебування на атракціонах, або ж після польоту в літаку. Проте якщо запаморочення виникає часто в дорослому віці, а причин для цього ви не помічаєте, це означає, що у вашому організмі трапився який збій.

Є дуже багато причин, які призводять до запаморочливих відчуттів. Якщо після різкого вставання, наприклад, у вас запаморочилася голова, то це ознаки вегето-судинної дистонії. Якщо ж ця недуга супроводжується шумом у вухах – це свідчить про запальне захворювання вуха – отит. Людей, які страждають мігренню, також дуже часто турбує запаморочення.

Саме тому, якщо у вас часто болить голова, відчуваєте запаморочення, нудоту, слабкість, зверніться до терапевта в медичний центр «ДокторПРО». Лікар вислухає скарги, дослідить усі симптоми, проведе огляд, поставить діагноз та призначить індивідуальний курс лікування. Можливо ваша ситуація вимагатиме втручання іншого вузькопрофільного спеціаліста. У такому випадку вас направлять до нього.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар