У кропивницькому третьому полку спецпризначення змінився командир

Герой України полковник Олександр Трепак попрощався з бойовим прапором третього окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Полк очолив підполковник Михайло Красотін.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт полку.

Олександр Трепак продовжуватиме боротьбу за суверенність поза межами полку, але в тій же “родині сіроманців”.

“Чотири з половиною роки були не легкими для мене і для моєї сім’ї. Не легкими вони були і для вас та ваших сімей, але ми всі залишаємось в строю хоробрих. Я дякую вам за те, що ви всі продовжуєте боротьбу. Я мав за честь служити разом з вами, та служити Україні, – сказав полковник Олександр Трепак.

trepak2

На урочистому шикуванні новий командир полку Михайло Красотін запевнив про збереження та примноження славних традицій полку, подякував “Редуту” від себе особисто та особового складу за його значний внесок у розвиток полку і Сил спеціальних операцій загалом.

За інформацією з власних джерел Першої електронної газети, Олександр Трепак пішов на підвищення у Київ.

Нагадаємо, на території третього полку біля майбутнього храму висіяли озимину.

Читайте також: Сергій Притула знову передав кропивницьким спецпризначенцям квадрокоптери

trepak4

trepak3


Довідка:

Олександр Сергійович Трепак — полковник Збройних сил України, командир 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій. Герой України.

Народився 15 вересня 1976 року в родині військовослужбовця. Після закінчення школи у 1993 році обрав військову кар’єру. Військовий у четвертому поколінні. Під час офіцерської служби обіймав різні посади в розвідувальних підрозділах Збройних Сил України та прослужив у кількох видах розвідки: військовій, радіорозвідці та інформаційній.

Із 2008 року проходив службу у лавах 3-го окремого полку спеціпризначення, штаб якої розташований у Кропивницькому, де став командиром загону спеціального призначення.

Полковник Олександр Трепак бере участь в Антитерористичній операції на сході України з квітня 2014 року, неодноразово виявляв мужність, героїзм та вміле командування підлеглими військовослужбовцями.

Читайте також: Командир кропивницьких спецпризначенців Олександр Трепак розповів про сувору правду війни

Разом із кількома розвідувальними групами відбув у район міста Бахмут. Спільно з підрозділами спеціального призначення Військової служби правопорядку кропивницькі бійці охороняли Центр забезпечення бронетанковим озброєнням у Бахмуті та базу зберігання стрілецької зброї в селі Парасковіївка (Бахмутський район) Донецької області.

7 червня 2014 року поблизу міста Бахмут група спеціального призначення розпочала операцію з пошуку та евакуації важко пораненого командира Центру забезпечення бронетанковим озброєнням полковника Володимира Чобітка. Олександр Трепак на чолі підгрупи з 8 бійців захопив блокпост сепаратистів на в’їзді у місто та протягом трьох годин утримував його, забезпечивши коридор безпеки для доставки другою підгрупою командира Центру до місця евакуації вертольотом. Під час бою отримав кульове поранення в ногу, але від евакуації відмовився і протягом двох діб керував відбиттям атак сепаратистів і російських найманців на Центральну артилерійську базу озброєння. За успішне виконання цього завдання Олександр Трепак отримав військове звання «полковник» і був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та іменною вогнепальною зброєю.

Після лікування у шпиталі, з 27 серпня по 3 жовтня 2014 року був старшим військовим начальником з оборони території Міжнародного аеропорту «Донецьк». Здійснював безпосереднє керівництво відбиттям усіх спроб штурму та захоплення аеропорту, під час яких було підбито 8 танків, один танк з незначними пошкодженнями захоплено та евакуйовано, знищено більше 270 та захоплено в полон 6 бойовиків.

Читайте також: Донецький аеропорт. ПТН ПНХ. Тримаємось (ВІДГУК, ФОТО)

Особисто організував контр-диверсійну та контр-засадну роботу в околицях аеропорту, що унеможливило спроби бойовиків перекрити шляхи постачання захисникам аеропорту продуктів та боєприпасів.

23 березня 2016 року призначений командиром кропивницького 3-го полку спецпризначення.

Під час війни продовжив навчання, у червні 2017 року закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, отримав диплом магістра.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар