У Києві судитимуть майора, який збив курсантку з Кіровоградщини

© kyiv.24tv.ua

Військова прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо майора, який збив трьох курсанток на території військової медичної академії. Серед постраждалих – дівчина з Голованівського району.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Спеціалізованої прокуратури Центрального регіону.

У ході досудового розслідування встановлено, що 25 серпня співробітник військової медичної академії майор ЗСУ Володимир Холодний в стані алкогольного сп’яніння (понад 2 проміле) їхав автомобілем TOYOTA PRIUS по території академії. Він наїхав на натовп курсанток, котрі стояли біля адмінбудівлі. У результаті ДТП три дівчини отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Винуватця ДТП затримали безпосередньо після наїзду на підставі ст. 208 КПК України. На місці події працювала група військових прокурорів Київського гарнізону та слідчо-оперативна група ГУНП у місті Києві.

@ НВ

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, та взяли під варту.

У разі доведення вини, Холодному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Зазначимо, серед постраждалих була донька священнослужителя з села Пушкове Голованівського району – Олександра Гуй. Дівчина втратила ногу, але відмовилася від компенсації від майора зі співчуття до його родини.

Нагадаємо, внаслідок ДТП на Кіровоградщині автівка вилетіла в кювет.

Читайте також: Двоє чоловіків постраждали в ДТП у Добровеличківці


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар