Призначено нового командира 3-го полку спецпризначення

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Призначено нового командира Кіровоградського третього полку спецпризначення.

Ним став бойовий офіцер – полковник Трепак Олександр Сергійович (Редут), який з перших днів війни на сході України брав участь у військових операціях і зі своїм підрозділом захищав Донецький аеропорт.

Як стало відомо Першій електронній газеті з джерел в Міністерстві оборони, наказ про призначення вже підписано, але у військовій частині, де дислокується 3-ій полк, офіційного представлення нового керівника ще не було.

Читайте також: Командир кіровоградських спецпризначенців Олександр Трепак розповів про сувору правду війни

Нагадаємо, раніше 3-ій полк СпП очолював полковник Віталій Пікулін.

Довідка.

Полковник Олександр Трепак бере участь в Анти-терористичній операції на сході України з квітня 2014 року, неодноразово виявляв мужність, героїзм та вміле командування підлеглими військовослужбовцями.

7 червня 2014 року поблизу міста Бахмут у складі групи спеціального призначення брав участь у пошуку та евакуації важко пораненого командира Центру забезпечення бронетанковим озброєнням. На чолі підгрупи з 8 бійців захопив блокпост сепаратистів на в’їзді у місто та протягом трьох годин утримував його, забезпечивши коридор безпеки для доставки другою підгрупою командира центру до місця евакуації вертольотом. Під час бою отримав кульове поранення в ногу, але від евакуації відмовився і протягом двох діб керував відбиттям атак бойовиків на Центральну артилерійську базу озброєння у селі Парасковіївка (Бахмутський район) Донецької області.

Після лікування у шпиталі з 27 серпня по 3 жовтня 2014 року був старшим військовим начальником з оборони території Міжнародного аеропорту «Донецьк». Здійснював безпосереднє керівництво відбиттям усіх спроб штурму та захоплення аеропорту сепаратистами, під час яких було підбито 8 танків, один танк з незначними пошкодженнями захоплено та евакуйовано, знищено більше 270 та захоплено в полон 6 бойовиків.

Читайте також: Донецький аеропорт. ПТН ПНХ. Тримаємось (ВІДГУК, ФОТО)

Особисто організував контр-диверсійну та контр-засадну роботу в околицях аеропорту, що унеможливило спроби бойовиків перекрити шляхи постачання захисникам аеропорту продуктів та боєприпасів.

Державні нагороди:

  • Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (12 лютого 2015) — за особисту мужність, героїзм та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові
  • Орден Богдана Хмельницького II ст. (6 жовтня 2014) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України
  • Орден Богдана Хмельницького III ст. (19 липня 2014) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар