Як позбутися від вугрових висипань

У багатьох молодих людей проявом їх дорослішання стає акне – захворювання шкіри, що характеризується вугровими висипаннями. Цю патологію можна визначити з першого погляду на людину – вона в буквальному сенсі «на обличчі написана». Точніше, – на обличчі з’являються симптоми вугрової висипки – крапки, що злегка випинаються над поверхнею шкіри.

Клінічна картина захворювання не супроводжується якимись особливими симптомами, та іноді висипання болючі. У гострому процесі вони небезпечні для малих дітей – можуть викликати стрептодермію.
Іноді виникнення симптомів у деяких людей асоціюється з відсутністю або неповноцінністю особистої гігієни. Але насправді причина її появи лежить в особливостях підліткової фізіології функціонування сальних залоз і фолікулів. Фактором етіології таких висипань може стати зміна гормонального фону в підлітковому віці.

Як вторинна патологія акне може розвиватися при лікуванні стероїдними препаратами, внаслідок чого утворюються так звані стероїдні вугрі, у молодих жінок – у період вагітності. Щодо представниць жіночої статі, вугровий висип у них може виявлятися як результат неправильного догляду за шкірою обличчя і застосування неякісної косметики.

Будучи фізіологічно обґрунтованим наслідком підліткової фізіології, акне становить загрозу здоров’ю. Хвороба може проявлятись виникненням фурункульозу або утворенням абсцесів. Але зазвичай останні ознаки вугрової висипки зникають по мірі становлення гормонального фону і досягнення фізіологічної зрілості всього організму.

Але при патології обміну речовин і інших супутніх факторів ознаки вугрової висипки можуть проявлятися тривалий період. За таких обставин корисним буде звернення до досвідченого і кваліфікованого дерматолога при перших симптомах.

Такі фахівці приймають пацієнтів у медичному центрі «ДокторПРО». Тут практикуються класичні та сучасні методи лікування вугрової висипки. Ефективний курс лікування передбачає комплексний підхід, що включає імунотерапію, прийом антибактеріальних засобів, підтримку вітамінними препаратами та застосування місцевих засобів лікування вугрового висипу.

В медичному центрі можуть пройти лікування від вугрової висипки пацієнти старше 18 років. Багато з них з вдячністю відгукуються про роботу фахівців «ДокторПРО», так як їх професіоналізм дозволив позбутися захворювання.

Не дайте вугровим висипам і надалі впливати на ваш імідж! Позбавтеся від обридлих вугрів за допомогою досвідчених фахівців у питаннях дерматології, які працюють в «ДокторПРО»!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар