Альгінатні маски для обличчя: в чому користь та кому їх краще не купувати?

© Pexels

Одним із найбажаніших бажань жінок в усьому світі завжди було якнайдовше зберегти свою красу та молодість. Для досягнення цієї цілі існує безліч способів: починаючи від здорового способу життя, закінчуючи косметикою та різноманітними продуктами по догляду за шкірою. Сьогодні вже зовсім необов’язково витрачати купу грошей, щоб мати прекрасний вигляд. Зокрема, допомогти у цьому зможуть альгінатні маски. Із їхнім широким асортиментом можна ознайомитися на makeup.com.ua/categorys/558163/, тут їх зручно порівняти за різними параметрами і обрати саме те, що найкраще підходить для вас.

Що таке альгінатна маска?

Головний компонент маски – альгінатна сіль чи альгінат натрію. Його отримують з бурих водоростей. Окрім самого альгінату, в маску входить безліч мінералів, вітамінних комплексів і йод.

Що вона робить?

Основна дія альгінатної маски – це експрес-ліфтинг. Ще вона насичує шкіру вітамінами і мінералами, бореться із запаленнями, зволожує. У маску виробники також додають різноманітні компоненти: наприклад, лимонну кислоту, яка освітлить шкіру, гіалуронову (додатково зволожить), колаген (підвищить пружність).

21ac35700566a81f64547c0ac88689e7.jpg
© iStock

Як її використовувати?

Альгінатна маска буває у вигляді порошку або гелю. Порошок треба розвести водою або сироваткою, яка йде в комплекті з маскою. Це не запуск ракети, звичайно, але у вас на все про все п’ять хвилин: потім маска застигне і її доведеться викинути. Тому підготуйте і очистіть шкіру заздалегідь. Маску не варто наносити під очі і на губи: вона створює сильний тиск і може пошкодити тонку шкіру. Маска у вигляді гелю зручніше, тому що розводити її не треба. Особливо починаєш цінувати це в поїздках.

До речі, під альгінатну маску можна наносити будь-яку сироватку. Так ми “проштовхнемо” компоненти сироватки глибше в епідерміс і посилимо її дію.

Які вони бувають?

Альгінатні маски бувають дуже різними і класифікуються в залежності від надаваного ефекту:

  • зволожуючі – у їх склад часто входять такі компоненти як гіалуронова кислота, сечовина і хітозан;
  • поживні – такі маски найкращі помічники для сухої шкіри, а ще роблять помітний ліфтинговий ефект;
  • освітлюючі – як правило, до їх складу входить вітамін С, який вирівнює колір шкіри і освітлює пігментні плями;
  • очищуючі – вони очищають шкіру від токсинів і живлять її корисними речовинами;
  • антивікові – тут все зрозуміло, такі маски покликані боротися з ознаками старіння шкіри.

Які є протипоказання?

Зазвичай, протипоказання для альгінатних масок відсутні. Вони придатні для використання для будь-яких вікових категорій та типів шкіри. Єдине, що може завадити – це індивідуальна непереносимість якогось компоненту маски. Також не бажано використовувати маску, якщо людина має онкопатологію чи гіперчутливість до холоду.

Окрім того, оскільки маски покриватиме все обличчя, може загостритися страх опинитися у замкнутому просторі чи з’явитися дискомфорт під час кашлю або закладеного носа.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар