Міськрада спростувала інформацію про кредитні борги за тролейбуси та автобуси

© Dmitry25 | ілюстративне фото

У Facebook поширюється неправдива інформація про великі суми кредитів, взяті міською владою Кропивницького на закупівлю нових тролейбусів і автобуси для комунального підприємства “Електротранс”.

Таку заяву зробила міськрада, повідомляє Перша електронна газета.

У міськраді запевняють, що така інформація не має нічого спільного з дійсністю. За словами чиновників, використовуючи надумані припущення, псевдоспеціалісти у сфері громадського транспорту заявили про міфічні 282 мільйони гривень кредитних коштів начебто на закупівлю усіх міських тролейбусів і автобусів, починаючи від 2017 року.

8a4a1318fdac7305c8e296d13357dd73.jpg

Посадовці додають, що містян лякають величезними відсотками понад 197 мільйонів гривень і вирахували загальний борг Кропивницького за пасажирський транспорт у сумі 489 мільйонів гривень, при цьому інформація кому саме винна міська чомусь відсутня.

Міська рада міста Кропивницького офіційно спростовує таку інформацію.

“Кіровоградською міською радою у 2017 році було прийнято рішення “Про надання згоди на участь Кіровоградської міської ради у проектах Європейського Банку Реконструкції та Розвитку”, а у 2018 році навіть підписана Угода про підготовку кредитного фінансування на придбання 20 нових тролейбусів, будівництво нових тролейбусних ліній протяжністю 12,5 км та 4-х тягових підстанцій, – розповів заступник міського голови Андрій Паливода. – Підрахувавши фінансовий результат реалізації цього проєкту, було вирішено купувати тролейбуси з автономним ходом (не будуючи нових ліній, що є дуже затратним) за рахунок міського бюджету”.

Посадовці додають, що наразі міська рада Кропивницького, КП Електротранс, не мають жодних кредитних зобов’язань за придбані тролейбуси чи автобуси, ні перед ЄБРР, ні перед жодною іншою фінансовою установою. Міська рада Кропивницького застерігає кропивничан ретельно перевіряти інформацію в соціальних мережах, аналізувати її, а у разі потреби – звертатися за роз’ясненнями до відповідних виконавчих органів.

Нагадаємо, ще два нові тролейбуси з автономним ходом приїхали у Кропивницький.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар