Про що під час свого виступу у Кабміні говорив імовірний очільник Кіровоградської ОДА

Сьогодні Кабмін погодив призначення на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації підприємця-аграрія Валерія Міщенка.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Під час засідання Кабінету міністрів Валерій Міщенко розповів про себе та своє бачення розвитку області. Зокрема, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попросив його окреслити перші кроки на майбутній посаді.

Текст цитати подаємо дослівно:

“Бачення… важко щось зараз конкретно сказати… Перші кроки – це потрібно розібратися в тій роботі, яка була зроблена. Зробити висновки, аналіз, згідно цього працювати далі. Зробити якісь зрушення, якісь кроки, щоб поліпшувати стан в області. В першу чергу, треба розібратися з фінансовими потоками, куди вони йдуть і як ефективно вони використовуються”.

Серед основних проблем, які на думку Валерія Міщенка є зараз, це освітні питання.

Текст цитати подаємо дослівно:

“Проблематику бачу в освітній сфері, треба більше уваги приділяти дітям, які у зв’язку з коронавірусом залишилися на… треба якимось чином дати їм можливість вчитися. Тобто, тут треба подивитися, що ми можемо зробити, щоб поліпшити умови навчання. Немає достатньої кількості електронних засобів для навчання, про це треба подумати.

“По аграрій сфері я думаю, що більш-менш налагоджено. Але треба дивитися як використовується земля. В першу чергу, державна”.

Валерій Міщенко народився 1 лютого 1967 року. Під час свого виступу зазначив, що навчався в Києві, потім вступив до Азербайджанського вищого військового училища, згодом три роки служив у лавах радянської армії, але “в 1991 році звільнився, тому що СРСР розпався”. Вже у 2001 році він заснував сільськогосподарське підприємство і займався вирощенням с/г культур. Він додав, що має землю в Кіровоградській та Чернігівській областях.

За даними аналітичної системи YouControl, Валерій Міщенко значиться засновником восьми компаній і керівником двох.

На питання, чи бачить він у цьому конфлікт інтересів, він відповів наступне:

Текст цитати подаємо дослівно:

“Я бачу. Коли мені запропонували цю посаду, я сказав, що бачу тут конфлікт інтересів. Але мені на це сказали, що не буде конфлікту. Я передаю бізнес своєму сину”.

Додамо, що Валерій Міщенко може стати очільником області тільки у тому випадку, якщо президент України Володимир Зеленський підпише відповідне розпорядження про його призначення.

Нагадаємо, колишнього очільника Кіровоградської ОДА Андрія Балоня підозрюють у вимаганні хабаря. Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину його майна. Детальніше про справу з хабарем можна почитати за посиланням.

Окрім того, раніше мав погодити призначення народного депутата від “Слуги народу” з Кропивницького Богдана Торохтія на посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. Цього не відбулося, тому що нардеп не прийшов на засідання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар