На зарплату радників Балоня за півроку витратили майже чверть мільйона гривень

© khoda.gov.ua

Кіровоградщина посідає сьоме місце у всеукраїнському рейтингу за кількістю радників голови облдержадміністрації (офіційно посада називається – радник патронатної служби). Протягом січня-червня цього року їх було 12 – троє офіційних і дев’ятеро позаштатних. Утримання трьох штатних радників вже колишнього очільника області Андрія Балоня у першому півріччі обійшлося бюджету у 231 тисячу 923 гривні, тобто 12 тисяч 884 гривні на одну людину в місяць.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Слово і діло”.

Для порівняння, Харківська ОДА, яка є лідером рейтингу за кількістю радників, витратила на зарплату для 11 осіб 316 тисяч 333 гривні. У середньому це 4 тисячі 792 гривні на одного. Також в очільника Харківщини є 32 позаштатних радники, які працюють на громадських засадах.

Найбільше своїм радникам платили голови Донецької і Дніпропетровської ОДА – понад 20 тисяч кожному.

А в керівника Запорізької області взагалі немає офіційних радників на державному утриманні.

Більше інформації – у таблиці. Щоб відкрити її у повному розмірі, натисніть сюди.

e04f77cc6236bda0c0a889efb8468aaa.jpg

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Андрію Балоню, якого підозрюють у вимаганні хабаря. Це тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави 10 135 000 гривень. Якщо підозрюваний внесе заставу, він носитиме електронний браслет. Його спільнику Сергію Шевченку, який керував патронатною службою, також присудили 2 місяці під вартою, але із заставою 5 млн 67 тисяч 500 гривень.

Згодом Андрій Балонь вийшов із СІЗО, оскільки за нього внесли заставу в 10,1 мільйона гривень. Такoж під заставу випустили Сергія Шевченка.

Однак їм обом суд відмовив у пом’якшенні запобіжного заходу.

Раніше досудове слідство встановило, що Сергій Шевченко зустрічався із керівником обласної Держпродспоживслужби Ігорем Бойчуком. Він вимагав передавати голові облдержадміністрації Андрію Балоню щомісяця гроші від надходжень відрахувань лабораторій. Ця сума мала становити 110 тисяч гривень щомісяця. Натомість керівника обіцяли залишити на посаді. У квітні 2020 року Бойчук зустрічався із Балонем. Останній підтвердив, що Шевченко може отримувати гроші для нього.

Вже колишній очільник Кіровоградщини Андрій Балонь потрапив у десятку найбагатших голів ОДА за деклараціями 2019 року. Наразі суд арештував частину його майна у зв’язку з підозрою у вимаганні хабаря.

Читайте такожКіровоградщина знаходиться  на 17-му місці у рейтингу зарплат України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар