Суд відмовив у пом’якшенні запобіжного заходу спільнику Балоня Шевченку, якого підозрюють у вимаганні хабаря

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5,06 млн грн начальнику патронатної служби Кіровоградської ОДА Сергію Шевченку, якого разом із колишнім головою облдержадміністрації підозрюють у вимаганні 1,8 млн грн хабаря.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на УНН.

“За результатами розгляду суд відмовив в задоволенні апеляційної скарги підозрюваного та залишив в силі ухвалу слідчого судді, якою до підозрюваного обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 5 067 500 грн”, — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, підозрюваний у вимаганні 1,8 мільйона гривень хабаря ексголова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь вийде з СІЗО, оскільки за нього внесли заставу в 10,1 мільйона гривень. Такoж під заставу випустили фігуранта справи Сергія Шевченка, який керував патронатною службою.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Андрію Балоню, якого підозрюють у вимаганні хабаря. Це тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави 10 135 000 гривень. Якщо підозрюваний внесе заставу, він носитиме електронний браслет. Його спільнику Сергію Шевченку також присудили 2 місяці під вартою, але із заставою 5 млн 67 тисяч 500 гривень.

Раніше досудове слідство встановило, що Сергій Шевченко зустрічався із керівником обласної Держпродспоживслужби Ігорем Бойчуком. Він висунув вимогу передавати голові облдержадміністрації Андрію Балоню щомісяця гроші від надходжень відрахувань лабораторій. Ця сума мала становити 110 тисяч гривень щомісяця. Натомість керівника обіцяли залишити на посаді. У квітні 2020 року Бойчук зустрічався із Балонем. Останній підтвердив, що Шевченко може отримувати гроші для нього.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар