Суд відправив Балоня та його спільника за ґрати з правом внести заставу

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Андрію Балоню, якого підозрюють у вимаганні хабаря. Це тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави 10 135 000 гривень. Якщо підозрюваний внесе заставу, він носитиме електронний браслет. Його спільнику Сергію Шевченку також присудили 2 місяці під вартою, але із заставою 5 млн 67 тисяч 500 гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

Андрія Балоня підозрюють у вимаганні 1,8 млн гривень хабаря. Його затримали під час передачі грошей разом із ще одним посадовцем із державної адміністрації. Це Сергій Шевченко, який керував патронатною службою.

Як встановило досудове слідство, Сергій Шевченко зустрічався із керівником обласної Держпродспоживслужби Ігорем Бойчуком. Він висунув вимогу передавати голові облдержадміністрації Андрію Балоню щомісяця гроші від надходжень відрахувань лабораторій. Ця сума мала становити 110 тисяч гривень щомісяця. Натомість керівника обіцяли залишити на посаді. У квітні 2020 року Бойчук зустрічався із Балонем. Останній підтвердив, що Шевченко може отримувати гроші для нього.

Шевченко спілкувався із Бойчуком через Телеграм, назвав суму траншу – 110 тисяч гривень. За рік сума мала становити 1,3 млн гривень.

Ігор Бойчук звернувся до правоохоронців. Так розпочалися негласні слідчі дії щодо Сергія Шевченка та Андрія Балоня.

2 травня Сергій Шевченко сказав Ігорю Бойчуку, що той має платити щомісяця 15% від офіційного обороту усіх лабораторій ветеринарної медицини підрозділів Держпродспоживслужби області.

4 червня правоохоронці зафіксували передачу першого траншу – 100 тис. гривень. Сергій Шевченко взяв їх у своїй машині. Він відзначив, що наступного разу Бойчук вже має принести 250 тисяч гривень.

25 червня під час обшуку в кабінеті голови ОДА працівники НАБУ знайшли у внутрішній кишені піджака Андрія Балоня 40 тисяч гривень із першого траншу.

Друга передача грошей відбулась 25 червня. Ігор Бойчук у машині Сергія Шевченка передав йому 250 тисяч гривень. Шевченко сказав Бойчуку, що тепер він під захистом команди голови ОДА. У сумці з грошима Шевченко помітив камеру, яка була у папці. Він її сфотографував та переслав фото Балоню. В цей же день Шевченко передав пакет із грошима знайомому на зберігання. У ньому було 200 тисяч гривень. Знайомий Шевченка добровільно віддав ці гроші СБУ. Де знаходяться 50 тисяч від другого траншу, з’ясовує слідство.

Читайте також: Хабар в ОДА: все про обшук та арешт Андрія Балоня і його спільника

Поширити:

Залишити коментар:

коментар