Мережа будівельних магазинів у Кропивницькому перепрофілювала цех на пошиття масок

Photo by Anna Shvets from Pexels

Мережа магазинів “Будмайдан” у Кропивницькому на період карантину перепрофілювала власний швейний цех з пошиття спецодягу на виробництво захисних масок. Упродовж трьох днів підприємство виготовило близько тисячі штук необхідного елементу індивідуального захисту.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Аби пошити захисну маску, треба не більше 15-ти хвилин – говорять кравці підприємства. – Матеріали – тканина, нитки та резинка”.

a9aa28e1119e05943550a59fc7014355.jpg

За словами керівниці швейного цеху мережі “Будмайдан” Катерини Брюховецької, в цеху працюють шість кравчинь. За день вони шиють по кілька сотень масок.

“Всі вони з бавовни та марлі. Маски багаторазові: добре захищають від бактерій і приємні на дотик. Запасів тканини вистачить ще як мінімум на дві-три тисячі масок. Перші маски отримають комунальні підприємства міста та тролейбусний парк. Частину масок, як благодійну допомогу, передадуть Центральній міській лікарні та органам правопорядку, – зазначила Катерина Брюховецька. – Це приклад соціально відповідального бізнесу, що орієнтується на спільне подолання загальнонаціональної біди – загрози епідемії коронавірусу”.

Нагадаємо, в Україні продовжили карантин до 24 квітня і ввели надзвичайну ситуацію.

Читайте також: Понад сотня людей, які повернулися з-за кордону, знаходяться під наглядом медиків на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар