Кіровоградщина отримає майже 6 тисяч експрес-тестів на COVID-19

© viapais.com.ar

Кіровоградщина планує отримати 5800 експрес-тестів на COVID-19 і 1920 ПЛР-тестів для полімеразно-ланцюгової реакції, які є підтверджуючими.

Про це розповів голова ОДА Андрій Балонь під час брифінгу, повідомляє Перша електронна газета.

“В Україну вночі 22 березня доставили першу партію експрес-тестів та тестів для ПЛР-дослідження вірусологічними лабораторіями. За проведеним розподілом Міністерства охорони здоров’я, сьогодні матеріали для діагностики COVID-19 будуть направлені в регіони України. Кіровоградська область очікує отримання 5800 швидких тестів та діагностичних систем для проведення 1920 досліджень методом ПЛР”, – пояснив Андрій Балонь.

Експрес-тести будуть проводити, перш за все, хворим у разі підозри на коронавірусну хворобу лікарі закладів охорони здоров’я для визначення алгоритму дій до щодо пацієнта.

На Кіровоградщині також перевірятимуть тих громадян, які повернулися з-за кордону, і яким не проводили тестування на COVID-19.

За словами в.о. директорки обласного лабораторного центру Надії Оперчук, спочатку лікарі проводитимуть діагностику виключення: перевіряючи пацієнта на віруси грипу та ГРВІ, якщо дослідження негативні їх направляють на дослідження на коронавірус.

Якщо швидкий тест буде позитивний (підтверджує коронавірус), то обов’язково буде проведено дослідження методом ПЛР у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру.

Зазначимо, станом на 23 березня на Кіровоградщині немає жодного випадку корона вірусної інфекції.

Нагадаємо, колектив Добровеличківської ЦРЛ звернувся до людей з проханням фінансово допомогти закладу у підготовці до боротьби з коронавірусом, а саме перерахувати благодійні внески на придбання апарату штучної вентиляції легень, ліків і засобів захисту для медиків.

Читайте також: Як дезінфікувати квартиру в умовах коронавірусу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар