Як дезінфікувати квартиру в умовах коронавірусу

© lekoanka.pl

В умовах підвищеного ризику поширення коринавірусної інфекції варто задуматись про дезінфекцію власного помешкання. Тільки дезінфекція власних рук буде занадто слабким заходом у боротьбі з коронавірусною інфекцією, саме тому час від часу помешкання теж потрібно обробляти.

Як швидко продезінфікувати квартиру надають пораду фахівці обласного лабораторного центру, повідомляє Перша електронна газета.

Способи дезінфекції:

Зволожувач повітря. Звичайний зволожувач для повітря допоможе покращити якість повітря вдома, проте як єдина міра захисту від вірусів не є ефективним. Найкраще буде використовувати кілька способів водночас. Зволожувач найкраще підійде тим, в кого є діти. Також не забувайте змінювати воду.

Циркуляція повітря. Класичне провітрювання кімнати справді є важливим пунктом у боротьбі з вірусами. Проте, якщо вам мало звичайного провітрювання, то можна придбати рециркулятор повітря.

Рециркулятор пропускає через себе заражене повітря, очищує його ультрафіолетовими променями і випускає назад. Такий спосіб буде в рази ефективнішим.

Хімічні засоби. Рекомендуємо купити засоби для вологого прибирання та використовувати їх при кожному прибиранні. Для ефективної дезінфекції варто вибрати препарат, який згубно діє на віруси. Найкраще підійде засіб на основі вапна.

bd472082ec6483b8aa01229653634cbb.jpg
© 360buyimg.com

Традиційні засоби. Найкраще способом дезінфікувати поверхні вдома – використання антисептика. Проте в умовах дефіциту, можна виготовити його вдома. Також навіть окремі препарати, такі як: перекис водню, оцтова кислота, нашатирний спирт і навіть насичений розчин кухонної солі допоможуть вбити більшість бактерій на поверхнях в квартирі.

Ультрафіолетова лампа. В домашніх умовах найкраще використовувати портативну ультрафіолетову лампу. Дезінфекція проводиться лише в порожньому приміщенні. Всі члени сім’ї і домашні тварини під час обробки ультрафіолетовими променями повинні перебувати поза кімнатою.

Сольова та ефірна лампа. Ефірні олії з екстрактом чайного дерева, ялиці, хвої, евкаліпту чи лимону залиті у спеціальну лампу, допомагають не лише побороти вірусні інфекції, але й наповнить квартиру приємним запахом.

Нагадаємо, через карантин кропивничанка не може повернутися з Америки.

Читайте також: Коли Кіровоградщина отримає перші тести на коронавірус

Поширити:

Залишити коментар:

коментар