Молодь Новоукраїнки організувала збір грошей на лікування дітей у громаді

Молодь міста Новоукраїнка, що на Кіровоградщині, організувала збір грошей, аби допомагати рятувати життя дітям у своїй громаді.

Про це Першій електронній газеті повідомила консультантка з комунікацій ЮНІСЕФ Ольга Пришко.

Ця історія почалася з того, що семикласник Тімур Жучок, мешканець Новоукраїнської громади, бавився на залізниці. Він виліз на потяг і випростався – двічі хлопчика вдарило струмом у 27 000 вольт… 60% опіків тіла, гематома головного мозку, тяжкі переломи після падіння з потяга і сотні тисяч гривень, необхідних на лікування. Для родини Тімура такі гроші були непосильним тягарем.

У цей час у Новоукраїнській громаді щойно запрацювала Молодіжна рада – активні молоді люди, які дають свої рекомендації місцевій владі щодо того, як покращувати громаду на користь дітей та молоді. Створення Молодіжної ради – обов’язкова умова участі в ініціативі ЮНІСЕФ “Громада, дружня до дітей та молоді”, до якої Новоукраїнська ОТГ долучилась у 2019 році. Новостворена Молодіжна рада вирішила включитись у порятунок Тімура.

ро

“Благодійна допомога не була у пріоритетах Молодіжної ради”, – розказує голова Молодіжної ради Алла Кривошея. – Але коли з Тімуром трапилось лихо, ми подумали, що це і є одна з наших задач – допомагати кожній дитині чи молодій людини. Ми працюємо для них. Подумали про благодійні кінопокази. Добрі справи мають бути в задоволення”.

Голова громади підтримав ідею, виділив приміщення під проведення показів. Молодіжна рада швидко організувала промо-кампанію: розклеювали афіші в громадському транспорті і на вулицях, запустили рекламу у соцмережах. Провели два покази фільмів – для дітлахів і для молоді. Ціна за вхід не була фіксована, хто скільки зможе: хтось клав дві гривні, а хтось 500. Загалом вдалось зібрати 16 тис гривень. І, що не менш важливо, включити всю громаду у боротьбу за життя Тімура: люди почали перераховувати кошти родині або здавати донорську кров для хлопчика.

еао

Тімуру вже зробили кілька необхідних операцій, попереду – ще лікування й реабілітація, але хлопчику вже краще. А Молодіжна рада, надихнувшись успіхом, вже проводить благодійні покази для порятунку онкохворої дівчини – Вікторії Осипенко.

“Я щасливий, що в громаді так багато молоді здатної співчувати і допомагати. – каже голова громади Олександр Корінний. – Добрий знак для громади, що Молодіжна рада вносить саме такі пропозиції, і з радістю підтримуватиму їх і далі”.

Тим часом Молодіжна рада не зупиняється в роботі: нещодавно провела опитування про потреби молоді в громаді і готує план діяльності та нові ідеї.

Нагадаємо, у Новоукраїнці відкрили інклюзивно-ресурсний центр.

Читайте також: У Новоукраїнці оголосили конкурс проєктів для розвитку ОТГ

гк

Поширити:

Залишити коментар:

коментар