Кропивницькому патрульному загрожує до 10 років ув’язнення за смерть водія

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру інспектору роти Управління патрульної поліції в Кіровоградській області. Поліцейського підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки – смерть людини (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту ДБР.

Слідство встановило, що вночі 16 липня 2019 року у місті Кропивницький патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ» через порушення правил дорожнього руху. Водій транспортного засобу мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки.

Поліція оприлюднила відео з місця події, на якому зафіксовано, що у ході спілкування між правоохоронцями та чоловіком виник конфлікт, водієві повідомили про адміністративне затримання та намагалися вдягнути кайданки.

Через опір працівникам поліції один із патрульних застосував до потерпілого силу – здавив і протягом 20 секунд утримував його шию, поваливши на асфальт. Такі дії призвели до рефлекторної зупинки серця та смерті чоловіка.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Кіровоградської області.

У разі доведення вини, підозрюваному поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Ідеться про патрульного Олександра Заніздру, якого неодноразово звинувачували у перевищенні сили, зокрема побитті затриманих.

“На мою думку, це закономірний результат того, що відбувалося протягом останніх років у Кропивницькому. Більше 10 випадків, особисто я знаю потерпілих від побиття Олександра Заніздри. Жодна справа не направлена до суду. З опису свідків можна дійти висновку, що він – психопат. Він просто знущається над людьми. Що роблять патрульні, які у цей час із ним? Пишуть заяву, що був скоєний напад відносно них, а дії правоохоронців – відповідь. Справи потерпілих просто не розглядаються, міський відділок фальсифікує заяви”, – зазначив під час одного з інтерв’ю адвокат родини померлого водія Юрій Усатенко.

Нагадаємо, родичі загиблого кропивничанина розповіли про жорстокість патрульного Заніздри.

Читайте також: В Олександрії поліцейського взяли під варту за хуліганство

Поширити:

Залишити коментар:

коментар