Світловодським школярам продовжили канікули через відсутність теплопостачання

@ Вікна

Через відсутність теплопостачання у восьми школах Світловодська тут продовжили канікули до 2 грудня. Раніше планували, що діти вийдуть на навчання сьогодні, 28 жовтня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

За інформацією ДСНС, нині працюють всі котельні СП ТОВ «Світловодськпобут», які обслуговують 246 житлових будинки. Поривів на магістральних мережах теплопостачання немає, ведуться роботи з ліквідації локальних поривів на 5 ділянках.

Рятувальники обладнали у Світловодську чотири мобільних та два пересувних пункти обігріву.

Нагадаємо, опалювальний сезон не розпочався місяць тому, бо підприємство “Світловодськпобут” заборгувало “Нафтогазу” 90 мільйонів гривень. Зі складу засновників підприємства вилучили міськраду. Це поставило під загрозу отримання номінацій на газ, тобто дозволу на його відбір.

Лише 15 листопада підприємство ТОВ “Світловодськпобут” отримало номінації від НАК “Нафтогаз” і котельні розпочали подачу тепла. Та через численні пориви мереж більшість будинків і закладів соціальної сфери так і залишилися без обігріву, а люди влаштували масові мітинги. 25 листопада у Світловодську оголосили надзвичайну ситуацію.

Оскільки однією з передумов критичної ситуації на “Світловодськпобут” була спроба міського голови Валентина Козярчука вивести зі складу власників підприємства міську раду і передати всі повноваження третій особі, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону і зловживання повноваженнями службовою особою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар