Уряд змінив програму будівництва житла для АТОвців і переселенців

Кабмін розширив державну підтримку програми будівництва доступного житла у 2019 році. Відповідні зміни до постанови «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» схвалили на виїзному засіданні Уряду в Маріуполі.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Внесені зміни нададуть можливість учасникам програми обирати більш дешеві об’єкти за межами міста Києва та обласних центрів.

Проєкт постанови також передбачає, що Мінрегіон з 15 листопада до 1 грудня може коригувати розподіл коштів між регіонами, якщо якась з територій не встигатиме їх освоїти до кінця бюджетного року.

А завдяки розширенню державної підтримки програми будівництва доступного житла зі 100 до 400 млн гривень (Парламентом у першому читані прийнято зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» щодо збільшення бюджетної програми на 300 млн грн) її зможуть отримати близько 950 родин, із яких 700 сімей вимушених переселенців та близько 200 сімей учасників АТО/ООС.

Довідково

Державна підтримка для будівництва (придбання) доступного житла надається громадянам, які зареєстровані в електронній черзі Держмолодьжитла, переважна більшість з яких — це учасники АТО/ООС та внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” з Кропивницького попросив у Кличка житло для 8 помічників.

Читайте також: Хто і на яких умовах отримав житло в новобудові від міськради

Поширити:

Залишити коментар:

коментар