Компаніївський район щиро зустрів Станіслава Березкіна

Що було зроблено для округу і що ще буде зроблено. Це – головна тема спілкування на зустрічах народного депутата Станіслава Березкіна із жителями сіл Компаніївського району, що відбулися цього тижня.

Про це йдеться на офіційному сайті нардепа, інформує Перша електронна газета.

«Я ініціював і реалізував 87 інфраструктурних і соціальних проектів в окрузі, – розповів політик жителям Нечаївки. – Це ремонти шкіл, садків водопроводів, очисних споруд тощо. Значна частка із них – у вашому районі. Це і ремонт очисних споруд в Компаніївці, і реконструкція водогонів в Нечаївці і Губівці, і ще багато іншого. Вважаю це за досягнення. Навіть мої опоненти кажуть, що я виконав половину запланованого. Якщо вже вони так вважають, то вочевидь мені вдалося значно більше. Тому я сьогодні своїм виборцям в очі дивлюся сміливо».

Губівчани порушили перед своїм депутатом питання добудови газопроводу. Як з’ясувалося, магістральні труби до села майже підведені, але справа чомусь зупинилася, хоча й питання за малим.

«Не бачу тут серйозної проблеми. Готуйте документи – спробуємо вирішити своїми силами», – звернувся Березкін до сільського голови.

Жителі Голубієвичів просили народного обранця поділитися баченням земельної реформи – ця тема зараз дуже актуальна у сільській місцевості. За словами Станіслава Семеновича, він підтримує продовження мораторію на продаж землі, доки не буде вироблений чіткий законодавчий механізм захисту землевласників, особливо дрібних. Він вважає, що існують серйозні ризики при введенні дозволу на продаж землі, які обов’язково слід врахувати. Перш за все, створити земельний банк, який би працював як в цивілізованих країнах – не на свій заробіток, а на спрощення отримання і повернення кредитів власникам паїв і фермерам. А кредити він має видавати не під заставу свого паю, а під частину того, що купує.

4d2c5919fa517471e3d701a3bebe206c.jpg

«Те, що зараз коїться в охороні здоров’я, – це геноцид, – так охарактеризував депутат нинішню реформу медицини під схвальні вигуки жителів Виноградівки. – Як один лікар може обслуговувати 1800 людей у сільській місцевості? В одному селі, припустимо, 500 жителів, в сусідньому – 250, в іншому – 150. Це ж скільки часу і коштів треба хворим, щоб потрапити до нього! Автобуси між селами погано ходять, про дороги годі й говорити! А взимку як доїхати? Охорона здоров’я в Україні повинна бути страховою, як у розвинених країнах».

Мар’ївська сільська голова Марія Цуран звернулася до Станіслава Березкіна з проханням допомогти реалізувати проект із очищення ставка в селі. Громада не віддає його в оренду з тим, щоб облаштувати тут зону відпочинку. Однак він замулений і забруднений водоростями. Частину робіт проведе сільрада за свій кошт, та цього замало.

«Думаю, що тут слід залучити державні кошти фонду охорони довкілля, – відповів народний депутат. – Чекаю на офіційне звернення сільради – і працюємо».

Під час зустрічі щиру подяку Станіславу Семеновичу від себе та своїх односельчан за постійну допомогу і розвиток місцевої освіти висловила директор Зеленівської школи Галина Телька:

«Ви, як ніхто, завжди відгукуєтеся на прохання про підтримку і допомогу, ніколи не забуваєте про наших дітей. Я впевнена, що і ми Вас підтримаємо цього разу».

ee6f463d2c7daa2959bb1e7b5d0f1e26.jpg

У Червоновершці розмова про перспективи розвитку села звелася до найбільших місцевих проблем – дороги і медицини. Одна з жінок поскаржилася депутату на відсутність нормальної аптеки, мовляв, ціни – захмарні. За словами політика, це питання слід обговорити з місцевою владою, власником аптеки і представником фармацевтичної компанії, яка постачає ліки. Так вдасться з’ясувати, у чому саме проблема – чи постачальник дорого править, чи вже на місці підприємець намагається побільше заробити на людському здоров’ї.

Жителів Гарманівки турбують схожі проблеми. Це транспортне сполучення із райцентром і, як наслідок, із ким об’єднуватися в ОТГ. Так склалося, що географічно це село рівновіддалене від двох центрів ОТГ –Компаніївки (це і районний центр) і Соколівського. Однак дорога на райцентр просто жахлива, тож їхати туди в об’їзд через Соколівку навіть швидше, ніж напряму.

«Я палкий прихильник єдиної успішної реформи – децентралізації, – зазначив Станіслав Березкін. – Бюджети ОТГ, яких в нашому окрузі 12 із 21 по області, зросли в рази. Я допомагав громадам об’єднатися і продовжую цю справу. Але як і з ким об’єднуватися – вибір ваш. Об’єднання, підкреслюю, добровільне. Зустрічайтеся, все зважуйте, домовляйтеся. А я можу надати вам юридичну і консультаційну підтримку».

0fec06588dc403e784f66c470a1befae.jpg

У зв’язку із цим він додав, що якби його давній проект транспортного розвитку сільських територій втілився у життя, питання доїхати до сусіднього села чи райцентру зникло б із порядку денного. У попередньому Кабміні йому відповідали, що ця ідея на часі. Тож нардеп сподівається, що її вдасться втілити в життя хоча б з новим урядом.

«Ми до вас приїхали не лише, щоб розповісти про досягнення, а й з тим, щоб почути ваші проблеми, зафіксувати їх і включити в перспективний план-карту розвитку округу на наступних п’ять років. Тож я впевнений, що разом ми вирішимо найбільші ваші проблеми, – підсумував Станіслав Березкін.

a909f1d5e9650e095afa4e6569d4ab27.jpg

d10328dd5fd3e33cbaf3368024499fe3.jpg

204df0aded358c8c18bbb4886d8dbe71.jpg

b2a44eb65ba69188ecfb9f47971122cc.jpg

3a5035f05723e57323c1a49d659a035f.jpg

4aafaee9abd1e1754abf571e290b73b1.jpg

591898d4a7b09f265d029ffaf252ec6c.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар