На реабілітацію 8-річного хлопчика з ДЦП збирають 13 тис. грн

Він міг би зараз бігати на стадіоні, грати у футбол, ходити до школи. Проте із самісінького народження він не може самостійно ходити. У благодійного фонду «Дивожиття» новий підопічний – восьмирічний Артем Колісник із Кропивницького, в якого ДЦП, спастичний тетрапарез.

“На восьмому місяці у мене неочікувано почалися схватки. Мені робили кесарів розтин. Через чотири години в дитини почали синіти губи… Місяць були в лікарні, потім виписали додому, як здорового. Але все почалося, коли Артемку було півроку… Я помітила, що він не повертав головку, коли поряд літали птахи. Зробили МРТ. Нам поставили «вроджену аномалію головного мозку». При цьому діагнозі нам не можна було робити масажі та інші процедури. Але, як виявилося, нам поставили не правильний діагноз…”, – мама хлопчика Світлана згадує з хвилюванням, немов все було, як тоді.

У сім’ї хвилювалися за стан здоров’я Артема, тому вирішили їхати до столиці на обстеження. Власне, тут змінилося все.

“Нам поставили ДЦП. Коли мені сказали про діагноз, я тоді нічого не розуміла. А згодом дізналася, що ми втратили цілий рік необхідних масажів… Ми лікувалися у нашій лікарні Добруджі, почали їздити в різні реабілітаційні центри. І так постійно. Все життя синочка”, – каже Світлана, додаючи, що вони на днях їхатимуть на чергову реабілітацію.

У грудні Артему зробили операцію в лікарні Житомира – на ніжках підрізали лазером сухожилля. Після цього трапилося диво – хлопчик почав ставати повністю на ступні.

“Якщо Артемка тримати за дві руки, він може йти. До операції ходив на пальчиках, – при цих словах в очах Світлани з’являється блиск, вона з вірою каже, що так мріє, щоби він ходив сам. – Після цієї операції Артему дуже потрібна хороша реабілітація, яку йому можуть надати лише в клініці Козявкіна. У нас для неї немає коштів. Всі заощадження витратили на операцію, потім – на реабілітації. Я ніколи не думала, що в мене може трапитися таке із дитиною… Він сам їсть. Все розуміє, коли я до нього звертаюся. Говорить по словах «мама, папа, баба, Катя”.

Мама хлопчика кілька хвилин мовчить, а тоді додає, що чотири роки тому її оперували – вирізали злоякісну пухлину. У сім’ї на першому місці стоїть реабілітація Артемка. Її вартість майже 13 тис. грн. Кожна реабілітація наближає до мрії ходити. Але в сім’ї коштів немає… Мама звернулася до нашого фонду з проханням про допомогу. У нас є – лише ви, друзі і помічники, які допомагали нам закривати збори коштів для наших підопічних.

Сьогодні ми просимо за Артемка, за можливість навчитися ходити…

РЕКВІЗИТИ БО МБФ «Дивожиття»:
ПАТ КБ «ПриватБанк»
Рахунок: 26003052916748
МФО: 323583
Код за ЄДРПОУ: 42467845
Призначення платежу: «Благодійна допомога для Артема Колісника»

ЄДИНА Картка ПриватБанку: 5169 3305 1646 6080

Поширити:

Залишити коментар:

коментар