Відтепер українці можуть повертати ліки в аптеки

Із 1 січня 2019 року до аптечних закладів можна повертати лікарські засоби. Проте це стосується лише неякісних ліків, при умові, що ви надасте чек покупки і висновок Держлікслужби.

Про це заявила журналістам у Києві в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, пише Укрінформ, повідомляє Перша електронна газета.

“Із 1 січня 2019 року кожен українець зможе повертати до аптек ліки. Коли аптека отримуватиме повернені ліки, вона має перевірити, чи не були вони відкриті, що вони не були використані, що не була пошкоджена упаковка. Тоді це не несе жодної загрози і ліки можуть бути повернуто”, – зазначила Уляна Супрун.

За її словами, контролюватиме процес повернення Держлікслужба.

Як зазначають на сайті “МОЗ“, повертати можна лише лікарські засоби та медичні вироби неналежної якості. Для цього необхідно пред’явити розрахунковий документ на їхнє придбання. В такому випадку споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або замінити препарат на аналогічний.

Факт неналежної якості підтверджується документами:

  • висновок щодо якості лікарських засобів, виданий підпорядкованою лабораторією територіального органу Держлікслужби та/або уповноваженою лабораторією
  • розпорядження Держлікслужби щодо заборони обігу лікарського засобу.

Щоб убезпечити себе і не придбати неякісні ліки, українців просять перевіряти сайт Держлікслужби та переконатися, що препарати, які були придбані, не заборонені. У МОЗ нагадують, що на вимогу покупця аптеки мають надати документи, які підтверджують належну якість продукції, зокрема сертифікат якості виробника.

Читайте також: Які медпослуги стануть безкоштовними з липня 2019 року

Поширити:

Залишити коментар:

коментар