Питання підвищення вартості проїзду у Кропивницькому розглянуть на початку 2019 року

У Кропивницькому 6 приватних перевізників звернулися до управління транспорту міської ради із розрахунками на підвищення вартості проїзду. Апетити перевізників коливаються у межах 6,40 – 6,60 грн. Планується також підвищення вартості проїзду і в комунальному транспорті – у тролейбусах до 4 грн, у автобусах – до 5 грн. В управлінні транспорту кажуть, що питання про підвищення граничної вартості проїзду цього року на розгляд виконкому навряд чи подадуть.

Про це Першій електронній газеті повідомив начальник управління транспорту міськради, нині в.о. заступника міського голови Олександр Вергун.

За словами чиновника, із розрахунками на підвищення граничної вартості проїзду звернулися 6 із 8 приватних перевізників:

“У своїх розрахунках вони вказують різні тарифи – у межах 6,40 – 6,60 грн. Ми поки вивчаємо це питання, адже зараз вартість газу, яким перевізники заправляють свої автобуси, трохи знизилася”.

Олександр Вергун також розповів, що комунальне підприємство “Електротранс” теж планує подати розрахунки на підвищення вартості проїзду. У комунальних автобусах планують встановити вартість проїзду 5 грн, а у тролейбусах – 4 грн.

“На жаль, економіка диктує свої правила. Із 1 січня має підвищитися рівень мінімальної заробітної плати. Це вплине на розміри податків, які сплачують перевізники.

Скоріше за все, до кінця року ми навряд чи будемо виносити це питання на розгляд членів виконкому. Після 1 січня зі збільшенням “мінімалки” уже будуть інші розрахунки, тоді й будемо спілкуватися”, – розповів начальник транспортного управління.

Нагадаємо, крайній раз вартість проїзду у кропивницьких маршрутках зросла влітку цього року. 10 липня, члени виконавчого комітету міської ради Кропивницького із третьої спроби погодили рішення щодо підвищення граничної вартості разового проїзду одного пасажира у міських маршрутних таксі до 5 грн. Виняток становить лише маршрут №130 – гранична вартість проїзду у ньому зросла із 4 до 4,50 грн.

Проїзд у комунальних автобусах нині становить 4 грн, а в тролейбусах – 2,50 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар