Вартість проїзду у кропивницьких маршрутках підвищили із третьої спроби

Сьогодні, 10 липня, члени виконавчого комітету міської ради Кропивницького погодили рішення щодо підвищення граничної вартості разового проїзду одного пасажира у міських маршрутних таксі. Із моменту набрання чинності цього рішення вартість проїзду у кропивницьких маршрутках зросте до 5 грн. Виняток становить лише маршрут №130 – гранична вартість проїзду у ньому зросла із 4 до 4,50 грн.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Перед обговоренням питання підвищення вартості проїзду вступне слово сказав міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Він запевнив, що питання громадського транспорту знаходиться під його особистим контролем і повідомив що збирається “відпустити” ціни на перевезення пасажирів у місті. Цей проект рішення уже готуються до публікації. А на цей перехідний період Андрій Райкович запропонував підтримати рішення щодо підвищення граничної вартості проїзду одного пасажира у міських маршрутних таксі.

За переконанням очільника міста, за 2 останні роки комунальний транспорт значно підвищив свій вплив на ринку перевезень, тому назрів момент запровадити вільні ціни на перевезення пасажирів.

У результаті сьогоднішнього голосування, більшість присутніх членів виконкому підтримали проект рішення. Один утримався.

Сьогодні це питання намагалися розглянути уже втретє – 12 червня, під час першої спроби члени виконкому не підтримали проект рішення, а 26 червня, під час спроби розглянути його вдруге, питання зняли з порядку денного прямо на початку засідання виконкому.

Згідно із проектом рішення №253 “Про встановлення граничної вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кропивницького”, перевізникам ПП “ОЛІКС”, ПП “УкрАвтоІнвест”, ПП “Паритет Сервіс”, КТ “Автолегіон-Варванської Ю.В., ПП “Автобаз Кіровоград”, ФОП Кобченко В.В. та ФОП Баркар С.М., які працюють у режимі маршрутного таксі, погодили граничну вартість разового проїзду одного пасажира у розмірі 5 грн.

А для ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс, яке працює у звичайному режимі руху і обслуговує лише маршрут №130 – 4,50 грн.

Як пояснив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Олександр Вергун, фактично вартість проїзду у кропивницьких маршрутках підвищиться не раніше, ніж через тиждень – 17 липня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар