Через недопуск колеги на нараду у міськраді кропивницькі журналісти влаштували акцію “запізнення”

© зі сторінки Дмитра Семенюка у Facebook

Сьогодні, 5 листопада, близько десяти кропивницьких журналістів колективно “запізнилися” на апаратну нараду міського голови. Таким чином представники ЗМІ підтримали свого колегу, якого вже двічі не допускали на нараду через кількахвилинне запізнення, і висловилися на захист права на вільний доступ до заходів, які відбуваються у міській раді.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ГО “Інститут масової інформації”.

Нагадаємо, минулого понеділка, журналіста Дмитра Семенюка через запізнення не пустили на апаратну нараду міського голови, аргументуючи це усним розпорядженням керуючої справами виконавчого комітету Альвіни Бондаренко. А у липні поліцейський та представники муніципальної охорони фізично перешкоджали Дмитру потрапити до залу з тієї ж причини.

Цього разу “запізнитись” на апаратну нараду міського голови вирішили десяток кореспондентів місцевих видань. Враховуючи кількість журналістів поліція охорони не перешкоджала вільно потрапити до зали засідань.

“У такий спосіб ми вирішили захистити своє право на вільний доступ до приміщень та подій, які відбуваються у стінах міської ради. Ми привернули увагу до ситуації, і я сподіваюсь, що подібне більше не повториться. Що ж до заяви в поліцію, то від неї не відмовлятимусь та планую доводити справу до суду”, – прокоментував ситуацію ініціатор журналістської акції Дмитро Семенюк.

Міський голова Андрій Райкович так прокоментував появу журналістів на апаратній нараді:

“Ви увійшли, припиніть базар, і заходьте, сідайте і не запізнюйтесь на апаратну нараду. Я собі не дозволяю цього робити і ви, будь ласка, ведіть себе відносно міської ради толерантно, з повагою. А на вошивість провіряти мене не треба. Я нормальна людина і тому дурних розпоряджень не даю. І якщо хтось собі дозволив не впустити вас, робіть з цього висновки. Ви ще молоді люди і у вас ще попереду багато справ, і навчитися регламенту це навпаки нормально”.

Як ми вже повідомляли, 29 жовтня представник поліції охорони не пустив журналіста кропивницького видання “Утренний город” Дмитра Семенюка на ранкову апаратну нараду міського голови в Кропивницькій міській раді. Відмову пустити охоронець аргументував тим, що є розпорядження від керуючої справами виконавчого комітету Альвіни Бондаренко не пускати після того, як у залу засідань зайшов міський голова.

Працівники муніципальної дружини та Управління поліції охорони в Кіровоградській області блокували вхід до зали, мотивуючи свою поведінку запізненням журналіста на початок засідання.

Медіа-юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вбачає ознаки перешкоджання журналісту в його недопуску на нараду з такої причини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар