У крадіжці коштів під час ремонту військового госпіталю підозрюють фірму-улюбленця міськради Кропивницького

Капремонт Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни у 2016-2017 рр. у Кропивницькому виконувала місцева фірма ТОВ “ПФ”. Керівництво саме цієї підрядної організації ймовірно є причетним до відмивання 5,7 млн грн бюджетних коштів. ТОВ “ПФ” також є стабільним партнером міськради Кропивницького – із 2015 року ця фірма регулярно освоює бюджетні кошти, ремонтуючи дороги та двори.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Нагадаємо, сьогодні, 2 жовтня, обласна прокуратура повідомила, що під час ремонту Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни ймовірно відмили 5,7 млн грн. Керівника підрядної організації, яка здійснювала ремонт госпіталю, судитимуть. Він чекатиме суду за ґратами, або заплатить заставу у сумі 350 тис грн.

З метою ухилення від сплати податків підрядники скористались послугами «конвертаційного центру», не сплативши таким чином ПДВ у сумі понад 4,9 млн грн. Окрім того, за версією прокуратури, службові особи підприємства на 737 тис. грн завищили вартість обладнання, придбаного для капремонту госпіталю для ветеранів війни.

За інформацією єдиного веб-порталу використання публічних коштів Є-Data, у 2016 році Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації уклало 2 угоди з ТОВ “ПФ” щодо капремонту Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни.

4ce542e726ff7ff14c6b6972fcfc7c7e.png
скріншот із порталу Є-Data

Перший договір на суму 17 млн 984 тис. 923 грн підписано 1 серпня 2016 року. А другий договір на суму 14 млн 348 тис. 283 грн – 26 грудня 2016 року.

Другу грудневу процедуру закупівлі проводили у період, коли вже вступив у дію Закон України “Про публічні закупівлі”, тому мали визначити підрядника за допомогою конкурсних торгів у системі електронних закупівель РroZorro. Проте, посилаючись на п.5 ч.2 ст.35 Закону, було прийнято рішення про проведення переговорної процедури закупівлі. Тобто виконавця робіт призначили без конкурсу.

Кропивницька фірма ТОВ “ПФ” із 2015 року також успішно освоює гроші міського бюджету. У 2015 році ця сума перевищила 10 млн грн. Один із тендерів управління ЖКГ міськради тоді провело “заднім числом”. Лише за останній місяць 2015 року із ТОВ “ПФ” було укладено 12 договорів на суму 6,9 млн грн.

У 2017 році ТОВ “ПФ”, виконувало капремонт вул. Велика Пермська, Преображенська та Авіаційна загальною вартістю 16,845 млн грн. Значні недоліки ремонту вул. Великої Пермської досі не виправлені – бордюри обабіч тротуарів криво “зліплені” зі шматків тріснутого бордюрного каменю.

96358042f47939461e70c83b845dd03a.png
Бордюри обабіч тротуарів на вул. Великій Пермській 

ТОВ “ПФ” – зареєстроване на вул. Кропивницького, 184. Директором фірми є Жилка Олександр Валерійович, а засновником – Мхитарян Марат Грачкович. Цей самий громадянин є співзасновником фірм МПП “Тарон” та ПП “МАМ-Сервіс”. Обидві підрядні організації також регулярно виграють тендери на ремонти кропивницьких дворів та доріг. МПП “Тарон” у 2017 році виконала ряд капітальних ремонтів внутрішньодворових доріг у Кропивницькому загальною вартістю понад 5 млн грн. А ПП “МАМ-Сервіс”, за даними Центру медіарозслідувань “Прозоро“, у 2017 році виконало 15 підрядів на ремонт доріг у Кропивницькому на загальну суму 9,71 млн грн.

Відремонтована ПП “МАМ-Сервіс” дорога на вул. Гоголя почала розвалюватися через півроку. А ТОВ “ПФ” заасфальтувало два каналізаційні колодязі на Великій Пермській. Окрім того, після ремонту прибудинкової території на вул. Шатила, який виконало МПП “Тарон”, пенсіонери та люди з інвалідністю не можуть потрапити у Територіальний центр надання соціальних послуг Фортечного району через воду, яка стікає під ґанок.

У травні 2015 року, за даними “Наших грошей”, суд визнав недійсним договір з «МАМ-Сервіс» на реконструкцію вулиці Воровського в Новоукраїнці Кіровоградської області. Фірма подала на тендер недостовірну інформацію. Але попри цей факт, управління ЖКГ міськради Кропивницького в останні місяці декілька разів визнавала «МАМ-Сервіс» переможцем торгів і з січня по серпень 2015 року замовила їй робіт на 12,2 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар