До кінця року у Новгородці запрацюють сучасні очисні споруди

© ОДА

У 2017 році управління капітального будівництва ОДА розпочало проект з реконструкції очисних споруд потужністю 150 куб.м/добу в смт Новгородка. Запланована кошторисна вартість проекту становила більше 10 млн грн. Нові очисні споруди планують запустити цієї осені.

Про це йдеться на сайті ОДА, повідомляє Перша електронна газета.

Генеральним підрядником стало ТОВ “Арталекс”. Але у ході будівництва виникла необхідність проведення додаткових робіт, що неможливо було визначити в первинному проекті, а саме: реконструкції частини підвідного напірного каналізаційного трубопроводу, встановлення зовнішніх ліній електропостачання та дизельного генератора,капітального ремонту адміністративної будівлі на території очисних споруд, дообладнання та пусконалагоджувальних робіт системи очистки. Проект також потребує додаткових коштів на приєднання до мереж обленерго.

Сьогодні недобудовані очисні споруди оглянув голова облдержадміністрації. Проситуацію, що склалася на будівництві, Сергію Кузьменку доповіли заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Ігор Царьов та директор ТОВ “Арталекс” Олександр Сипливець.

За їх словами вже встановлено біологічні очисні споруду “Diotal”, облаштовано колодязь гасника та колодязь з решітками перед очисними спорудами, до нової системи очистки підключено самоприпливний колектор, облаштовано камеру знезараження, реконструйовано мулові майданчики тощо. Більшу частину будівельних робіт сьогодні вже виконано, освоєно 9,9 млн. грн.

“Ми приділяємо значну увагу покращенню екологічної ситуації в області – сформовано екологічний фонд, коштами якого облаштовуються сміттєзвалища, зводяться очисні споруди. У Новгородці ми маємо вирішити давню проблему – біологічну очистку стічних вод. Нові очисні споруди плануємо запустити вже восени цього року”, – наголосив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації запевнив, що на ближчій сесії обласної ради ініціюватиме виділення додаткових коштів на реконструкцію очисних споруд у Новгородці та наголосив, що якість виконаних робіт знаходитиметься під особливим контролем фахівців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар