Поліція розслідуватиме масові вбивства собак у Кропивницькому

© kremen.today

За підрахунками зоозахисників, лише за останні тижні в місті отруїли близько 200 псів. Щоранку чи не в усіх районах люди знаходять нові трупи. Кажуть, догхантери ховають отруту в ковбасі та хлібі – від неї гинуть і домашні улюбленці. За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Про це йдеться у сюжеті “ТСН”, повідомляє Перша електронна газета.

Десятки собачих трупів на дитячих майданчиках, у квітниках та під’їздах. Скуштувавши отруйні наїдки, пси гинуть майже одразу у страшних муках.

“Розумієте, найприкріше те, що труять собак, які були приручені. Вони добрі, вони нам довіряли, а до них просто підходять і дають отруту, – розповідає місцева мешканка Римма Медведь. – Мені важко про це говорити”.

Гинуть вуличні собаки і домашні улюбленці. Власники тварин уже бояться виходити з ними на вулицю. Люди твердять, що отруту розкидають переважно вночі, тому помітити того, хто вбиває собак не можуть. Усі підозри на комунальників, мовляв, саме вони зацікавлені знищити зграю безпритульних псів.

“Мешканці звинувачують міську владу, начебто отруєння відбуваються за їхнім розпорядженням, – каже помічник міського голови Андрій Лейбенко. – Офіційно заявляю, що жодних вказівок труїти собак ні комунальним підприємствам, ні управлінням міськради не було.

Правоохоронці зазначають, що заяви про злочини надходять із різних районів Кропивницького. Наразі за цими фактами відкрили три кримінальні провадження.

“За фактом жорстокого поводження з тваринами, працівниками поліції розпочато три кримінальні провадження. Зараз проводяться заходи по встановленню осіб. Перевіряються ті особи, які раніше зверталися до поліції із заявами, що їм заважають безпритульні тварини”, – зазначила речниця ГУ НП області Віталіна Бевзенко.

У ветклініках, із огляду на симптоми, вже знають, чим саме собак труять догхантери. Кажуть, цей препарат коштує копійки і продається в аптеках без рецепту.

Для людей цей препарат абсолютно безпечний, а от пси помирають за лічені хвилини. Вакциною від цього отруєння є вітамін В6. Його необхідно вколоти внутрішньом’язово і негайно їхати до ветеринара.

Єдиний спосіб припинити вбивства – зловити труйників за руку, тому аби вирахувати злочинців, зоозахисники будуть проводити цілодобові чергування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар