Протягом 5 років Кропивницький з’єднають якісними дорогами з іншими обласними центрами

Кропивницький та інші обласні центри України протягом 5 років з’єднають між собою якісними дорогами.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань економічної політики заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на питання народного депутата Станіслава Березкіна, інформує Перша електронна газета.

20 червня Комітет з питань економічної політики заслухав звіт Кабінету Міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році. Під час засідання народний депутат від Кіровоградщини Станіслав Березкін поцікавився у очільника Уряду, коли Кропивницький з’єднають нормальними дорогами зі столицею та іншими регіонами.

“Насправді наша програма, яка розрахована на 5 років, передбачає, що за цей період ми всі обласні центри з’єднаємо між собою нормальними якісними дорогами. Ми визначили черговість і будемо в цьому році достатньо фінансувати цю програму. У нас для цього є всі можливості. Але одночасно все зробити неможливо. Проте ми думаємо зараз над новими фінансовими інструментами, які дозволять нам виконати цей обсяг робіт раніше, ніж за 5 років”, – відповів Володимир Гройсман.

Нагадаємо, у березні цього року Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2022 роки.

В Уряді запевняють, що це перший в історії України довгостроковий план, який дозволить уже найближчими роками провести масштабне відновлення українських доріг і розвинути транспортну мережу України, інтегрувавши її до європейської транспортної системи. Активна робота з реконструкції доріг державного значення за новими стандартами розпочалася вже у 2018 році.

Основні показники цільової державної програми викладені у інфографіці нижче.

Нагадаємо, наразі вже триває ремонт дороги із Кропивницького в Київ – відремонтували ділянку дороги на виїзді зі Сміли (зі сторони Київського напрямку) та відновили ремонт на трасі Знам’янка – Київ. Також на Кіровоградщині триває ремонт державної дороги Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв. Зараз там облаштовують вирівнювальний шар крупнозернистого асфальтобетону. Окрім того, цього року добудували об’їзну дорогу навколо Знам’янки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар