У Кропивницькому здорожчало вивезення сміття

Сьогодні, 22 травня, виконком міськради Кропивницького з другої спроби погодив підвищення тарифів за вивезення сміття. Відтепер ця послуга для мешканців приватного сектору коштуватиме 15,03 грн. з однієї особи в місяць, а для населення багатоквартирних будинків – 11, 37 грн. з однієї особи в місяць.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.


Нагадаємо, 8 травня виконком не погодив підвищення тарифів за вивезення сміття.


Питання підвищення тарифів виникло через те, що на сьогодні вони не враховують повну собівартість послуги з вивезення побутових відходів, оскільки вони були розраховані виходячи з цін на матеріали та послуги, які діяли у 2016 році, а коригування відбулось один раз у 2017 році з урахуванням тільки змін вартості паливно-мастильних матеріалів та рівня мінімальної заробітної плати. За даними ТОВ “Екостайл”, рівень відшкодування встановленими тарифами на послуги з вивезення ТВП становить 71%.

“Фахівцями ТОВ “Екостайл” у лютому 2018 року було обраховано та подано до виконавчого комітету міської ради розрахунки тарифів для всіх категорій споживачів”, – зазначив заступник міського голови Олександр Мосін. – “У ході перевірки департаментом економіки було знижено планові витрати підприємства та відкориговані за окремими статтями затрат”.

В результаті сьогодні, 22 травня, виконавчий комітет міської ради затвердив нові тарифи на вивезення твердих побутових відходів: для мешканців приватного сектору він становитиме 15,03 грн. з однієї особи в місяць, для населення багатоквартирних будинків – 11, 37 грн. з однієї особи в місяць.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар