Кров на туалетному папері? Терміново запишіться до проктолога!

Із великими кровотечами стикається величезна кількість людей, і тільки одиниці звертаються до лікаря, в той час як кров на туалетному папері може говорити про наявність небезпечного захворювання (тріщини, геморою і навіть раку прямої кишки). У будь-якому випадку діагностувати те, чи інше захворювання і призначити ефективне лікування повинен лікар, а тому не слід відкладати візит до нього в довгий ящик.

Пам’ятайте, що характер анальних кровотеч буває трьох видів: слабкий, помірний і сильний. Для слабких кровотеч характерно виділення декількох крапель крові, яке не супроводжується больовими відчуттями. При помірній кровотечі пацієнти спостерігають вихід темно-червоних згустків під час акту дефекації. А ось сильні анальні кровотечі є досить небезпечними для життя і здоров’я людини. У таких пацієнтів спостерігається швидка стомлюваність, блідість шкіри і слизових оболонок, шум у вухах, рясне потовиділення, сонливість, часті запаморочення.

При помірній або сильній кровотечі необхідно негайно звернутися до лікаря!

Давайте розглянемо декілька основних причин, які призводять до анальних кровотеч.

1. Геморой. Найчастіше кров з’являється після випорожнення, вона червоного кольору і не змішана з калом. В даному випадку кровотеча може бути як помірною, так і сильною.

2. Анальна тріщина. Кров виділяється невеликими порціями після акту дефекації. Зазвичай супроводжується неприємними відчуттями і печінням в області ануса.

3. Поліпи. Характер кровотечі в даному випадку безпосередньо залежить від місця розташування і розміру поліпа. У переважній більшості випадків кров’янисті виділення змішані з калом.

4. Рак прямої кишки. Характер кровотеч при цьому захворюванні дуже схожий з характером кровотеч при поліпах.

5. Різні захворювання шлунково-кишкового тракту (коліт, виразка, гастрит) також призводять до анальних кровотеч, які в більшості випадків є рясними.

При кровотечі з прямої кишки дуже важливо своєчасно звернутися за медичною допомогою до хорошого фахівця. Лікар-проктолог проведе повне обстеження, що включає в себе зовнішній огляд і відеообстеження прямої кишки, за результатами якого зможе зробити висновок про характер кровотеч і призначити відповідне лікування. У медичному центрі «ДокторПРО» є сучасне обладнання, яке дозволяє проктологу відразу поставити точний діагноз, а пацієнтові – побачити всі свої проблеми на екрані. Всі проктологічні захворювання тут лікують безопераційним методами, які не вимагають відриву від роботи і сім’ї, а також є найбільш ефективними при лікуванні геморою та анальних тріщин.

Запис на прийом ведеться цілодобово за номером 099-458-0000.

Матеріал розміщений на правах реклами

Поширити:

Залишити коментар:

коментар