На Кіровоградщині заборонили ловити рибу через нерест

© zhzh.info

Із 1 квітня у 21 області України розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. На деяких територіях Кіровоградщини заборона діятиме до кінця червня.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі Держрибагенства.

Також на Кіровоградщині встановлена заборона на вилов раків. Інформація про те, до якого числа вона триватиме, з’явиться пізніше.

Водночас під час нересту дозволено рибалити однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях. Добова норма вилову до 3 кілограмів на особу.

У Держрибагентстві нагадують про заборону пересування човнів, організації змагань з рибальства, проведення підводного полювання.

Окрім того, під час нересту також заборонено проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

За порушення правил рибальства каратимуть як штрафами, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 170 грн., за грубе порушення правил рибальства – від 340 до 680 грн. Наразі, у Раді перебуває законопроект щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства, який передбачає підвищення мінімального штрафу до 1700 грн. разом із відшкодуванням заподіяної природі шкоди.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої» лінії Держрибагентства: 0-800-50-52-50.

Щоб відкрити зображення у повному розмірі НАТИСНІТЬ СЮДИ
Поширити:

Залишити коментар:

коментар