Майже через два роки після трагедії у Власівці підозрювані постануть перед судом

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Резервуар, де загинули машиністи © svetlovodsk.com.ua

Майже два роки тому на Трійцю у Світловодському районі загинуло дві людини: машиністи селищної каналізаційно-насосної станції задихнулися на робочому місці від отруйних випаровувань прийомного резервуару. Наразі завершилося розслідування – колишній керівник та начальник виробництва комунального водопровідно-каналізаційного підприємства смт. Власівка м. Світловодська постануть перед судом за порушення правил охорони праці, що спричинило загибель людей.

Про це Першій електронній повідомили в прес-службі прокуратури в області.

За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель двох людей.

“Зібрані в ході досудового розслідування докази та висновок судової експертизи підтвердили, що керівник та начальник виробництва комунального водопровідно-каналізаційного підприємства смт. Власівка м. Світловодська допустили порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час організації виконання робіт з підвищеною небезпекою в приміщенні каналізаційно-насосної станції, необладнаному неперервною системою вентиляції, без засобів індивідуального захисту і страхувальних пристосувань, у ході проведення яких загинули двоє машиністів каналізаційних установок”, – пише прокуратура.

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей) скеровано до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, на ранок 19 червня 2016 року машиністка 1962 р. н., готуючи КНС для передачі зміни, спустилася чистити решітку прийомного резервуару. Там вона знепритомніла. Її змінник, 1950 р. н., прийшовши на об’єкт, зазирнув униз резервуару, помітив лежачу жінку. Вірогідно, він кинувся її рятувати. Та знепритомнів на східцях. Ближче до обіду працівник КП “Водограй”, у підпорядкуванні якого знаходиться ця КНС, проходив повз неї. Побачив два велосипеди, що належали машиністам. Вирішив поцікавитись: чому їх два, а не один. Побачивши, непритомних працівників – викликав “швидку”.

“Швидка” прибула за кілька хвилин. Чоловік був вже мертвий. У жінки ще теплилось життя — її було негайно доправлено до реанімаційного відділення Світловодської ЦРЛ. Але і її врятувати не вдалося — вона померла учора, 21 червня.

Згодом в Управлінні Держпраці заявили, що два машиніста у Власівці померли ймовірно через відсутність вентиляції на станції.

Довідково:


Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 272 КК України, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар