Двох кропивницьких школярок запросили “допитувати” гостей всеукраїнського EdCamp

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Міні-EdCamp Kropyvnytskyi 2018

За “6 питань” двох учениць кропивницького НВО №6 запросили на всеукраїнський EdCamp, який відбудеться у Харкові 2-3 липня. Дитячий відеопроект сподобався натхненнику руху EdCamp Ukraine Олександру Елькіну, який нещодавно приїздив у Кропивницький.

Директорка кропивницького НВО №6 Надія Кравченко розповіла Першій електронній газеті, що проект “6 питань” втілює учнівське самоврядування школи. Діти ставлять 6 питань на ті теми, які їх цікавлять. Під приціл шкільних журналістів потрапляють як вчителі, так і гості школи. Тож під час міні-EdCamp, який 1 квітня проходив у Кропивницькому, “6 питань” поставили натхненнику руху EdCamp Ukraine Олександру Елькіну. Чоловік запросив юних журналісток Віру Лінчевську та Катерину Тебякіну на всеукраїнський EdCamp, аби вони там поставили питання гостям події:

“У нас цього року буде функціонувати прес-рум, і нам потрібні люди, які будуть працювати з великим експертним колом”, – зазначив під час запрошення Олександр Елькін.

За словами директорки НВО №6 Надії Кравченко, школярі радо сприйняли таку пропозицію і сказали, що намагатимуться облаштувати свої плани і знайти можливість поїхати.

“Олександру Елькіну дуже сподобався такий підхід, як діти формулюють запитання, як вони швидко реагують на його відповіді. Він сказав, що це цікава форма роботи. І запросив попрацювати у такому форматі на всеукраїнському EdCamp у Харкові”.

© Відео: Учнівське самоврядування НВОNo6

© Фото: Міні-EdCamp Kropyvnytskyi 2018

Світлина від Міні-EdCamp Kropyvnytskyi 2018.

Світлина від Міні-EdCamp Kropyvnytskyi 2018.

Читайте також: “Білі ворони” – символічно так називають себе учасники EdCamp – ті, хто влаштовує дегустацію нового подиху освіти. Рух має декілька напрямків, один із яких – (не)конференції на базі шкіл у регіонах. У неділю, 1 квітня, у кропивницьке НВО №6 на міні-EdCamp злетілися близько 200 “білих ворон” з різних куточків України.

16 спікерських платформ були об’єднані єдиною тематикою – співпраця батьків і школи. Про те, чим корисні неформальні платформи для освіти України, чи готові мінятися вчителі старшого покоління та чому так важливе розуміння індивідуальності дитини – про це та багато іншого Перша електронна запитала в учасників міні-EdCamp Kropyvnytskyi.


Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар