У Кропивницькому з’явиться сквер пам’яті борців за волю України 

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Скріншот google

У Кропивницькому сквер між Апеляційним судом та Лікарнею Святого Луки найменують на честь борців за волю України. 

Таке рішення ухвалила міська топонімічна комісія сьогодні, 22 січня, інформує кореспондент Першої електронної.

Спочатку до членів комісії звернулася міська організація товариства політв’язнів та репресованих з пропозицією назвати цей безіменний сквер на честь ветерана Української повстанської армії, громадського діяча Семена Климович Сороки.

Але у процесі обговорення комісія ухвалила компромісне рішення – назвати сквер на честь борців за волю України, а героїчну постать Семена Сороки увіковічнити іншим способом.

На думку членів комісії, найменування на честь борців за волю України буде логічним, адже там встановлено пам’ятник борцям за волю України та жертвам репресій.

До речі, Семен Сорока був причетним до його встановлення і постійно доглядав за ним – ще нещодавно, напередодні своєї смерті, впорядковував там дерева.

На думку членів ГО “Бойове братерство”, які були присутні на засіданні комісії, Семен Сорока заслуговує іншого вшанування, ніж найменування його іменем скверу. АТОвець Олег Кокуленко припустив, що це має бути пам’ятний знак чи барельєф.

Із цим погодилися і члени комісії, і члени товариства політв’язнів та репресованих.

Як повідомив обласний голова цієї організації Віктор Полтавець, вже є домовленості із сім’єю Семена Сороки про встановлення пам’ятного барельєфа із зображенням ветерана УПА на будинку по вул. Михайлівська, де мешкав Семен Климович.

Після обговорень члени топонімічної комісії ухвалили рішення назвати цей сквер “Борцям за волю України”.

Рекомендації топонімічної комісії мають узаконити міські депутати.

Нагадаємо, 21 листопада, у День Гідності та Свободи на дев’яностому році життя у Кропивницькому відійшов у вічність боєць Української Повстанської Армії – Семен Климович Сорока. У 11 років кропивничанин Семен Климович Сорока вступив у ряди УПА та відважно працював зв’язковим. На його очах працівники НКВС спалили живцем його брата, якого він не встиг попередити про небезпеку. Після війни Семена заарештували та вислали до Сибіру. Додому він зміг повернутися лише через 7 років. У 89 років він намагався потрапити в зону АТО, але не пройшов за віком.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому з’явиться сквер пам’яті борців за волю України 

  1. Скільки себе пам”ятаю це був “КАСКАДНИЙ СКВЕР”. Спиталиб краще у людей. А-а-а звісно грошей нема, відбудувати сквер з водограями, шовковицями, каштанами, барбарисом, райськими яблучками і т.д. Але на прокуратуру в три поверхи вистачило. Згадайте яке було у нас чудове та вкітуче місто. А на що його перетворили горе архітетоктори на пару з виконкомами. Сльози на очах. Ви варвари та дикуни в краватках. Ганьба .

Коментарі заборонені.