Мільйон гривень витратила міськрада Кропивницького на обрізку зелених насаджень у 2017 році

У 2017 році міськрада Кропивницького витратила 1,38 млн грн на природоохоронні заходи. Проте переважна більшість проведених заходів стосувались вирізки зелених насаджень у місті.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Центр медіарозслідувань “Прозоро“.

Інформація щодо проведених робіт міститься у звіті щодо виконання Програми природоохоронних заходів місцевого значення за 2017 рік, яку управління земельних відносин та охорони навколишнього середовища виноситиме на розгляд депутатів.

Згідно зі звітом, проведені заходи були спрямовані на охорону і раціональне використання водних, рослинних ресурсів та збереження природо-заповідного фонду. Утім більшість проведених заходів, про які звітує профільне управління, стосувались вирізки зелених насаджень у місті.

Найбільше коштів із міського бюджету було витрачено на видалення порослі, повалених дерев, очерету та трави уздовж русла річки Інгул та обрізку зелених насаджень і видалення аварійних дерев на територіях шкіл і дитсадків.

Аби зберегти природо-заповідний фонд, управлінці міської ради лише підготували обґрунтування необхідності створення об’єкта природно-заповідного фонду – парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Козачий острів». Згідно з текстом програми, робота полягала у проведені наукового дослідження, яке б обґрунтувало потребу у розширені мережі зелених зон у місті, які належать до природо-заповідного фонду.

Загалом на цю роботу було витрачено понад 1 млн грн. Ще 92,4 тис грн було витрачено на упорядкування водних джерел на території Озерної Балки та Новомиколаївки.

Звіт також містить дані про те, як піклувались про екологічну ситуацію у Кропивницькому місцеві підприємства. Витрати підприємств склали більше третини від обсягу коштів, що торік витратили на природоохоронні заходи з міського бюджету.

Зокрема,ТОВ «ЕКОСТАЙЛ» модернізувало сортувальну лінію відходів, займалось організацією ділянки по вермикомпостуванню відходів сільськогосподарського виробництва та домовилось із обласним управлінням ДСНС про гасіння пожеж на сміттєзвалищі, а ПАТ «Ельворті» придбало євроконтейнери для роздільного збору відходів виробництва і споживання та здійснило реконструкцію системи витяжної вентиляції від зварювальних постів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар