На Кіровоградщині військкомат починає приписку юнаків 2001 року народження

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Zaxid.net

Із 15 січня по березень 2018 року на Кіровоградщині буде проводитись приписка юнаків 2001 року народження до призовних дільниць. За інформацією поточному році в області підлягає приписці близько 4000 осіб.

Про це Першій електронній повідомили в Кіровоградському обласному військовому комісаріаті

“Приписка громадян України чоловічої статі до призовних дільниць проводиться з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки та вивчення особистих якостей”, – повідомляють у військкоматі.

Як приписатися до призовної дільниці

Для приписки до призовної дільниці юнакам визначеної категорії необхідно особисто з’явитися до районного (міського) військового комісаріату за місцем постійного або тимчасового проживання, згідно затверджених і доведених до відповідальних осіб графіків, та подати необхідні документи.

Після проходження усіх необхідних заходів громадянам України, приписаним до призовних дільниць, видаються посвідчення про приписку і роз’яснюються права та обов’язки, правила військового обліку та відповідальність за їх порушення.

Не підлягають приписці до призовних дільниць громадяни України, які відбувають покарання в установах виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

Більш детальну інформацію з питань приписки можна отримати у військових комісаріатах за місцем проживання.


Нагадаємо, цього осіннього призову з Кіровоградщини для проходження строкової військової служби відправили 590 юнаків. Військовий комісаріат виконав встановлену норму призову, але в структурі кажуть, що цього року високий рівень неявки призовників, а також тих, хто за станом здоров’я чи у зв’язку із перебуванням під слідством не можуть поповнити ряди військових.

Уже в листопаді планове завдання щодо призову на строкову військову службу на Кіровоградщині було виконано на 97%. І це незважаючи на те, що 66% від загальної кількості осіб, що викликалися до військових комісаріатів, не приходять у військкомати і ухиляються від служби.

Відзначимо, на початку жовтня військкомат анонсував, що з Кіровоградської області планується призвати 480 осіб, з них 290 у Збройні Сили, 170 у Національну Гвардію і 40 у Державну спеціальну службу транспорту.

Окрім того, цьогоріч, вперше за часи існування Збройних Сил України, проведено призов випускників військових кафедр на військову службу до лав ЗСУ. На Кіровоградщині служити в лавах збройних сил відправили 68 офіцерів запасу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар